La història d'en Shahadat

En Shahadat té 4 anys però ja no pot córrer ni jugar a pilota amb els seus amics.

La pòlio el va atacar quan tenia només dos anys i ara camina amb l'ajuda d'un caminador de fusta. La seva mirada, rotunda i seriosa, reflecteix com decomplicada és la seva història.

La seva mare, amb un gest trist, recorda el moment en què la malaltia es va fer present: "Tenia febre i les seves cames es van paralitzar. El meu primer temor va ser que no pogués caminar. Estic espantada perquè quan sigui gran, què farà? Serà capaç de treballar? Espero que pugui anar a l'escola,estudiar i que arribi a ser una bona persona".

La pòlio és una malaltia que destrueix la vida però, tot i que no té cura, sí que es pot prevenir. I és que dues gotes és tot el que necessita un nen per ser vacunat.

Per a en Shahadat pot ser massa tard, però no per a altres nens.

UNICEF no pararà fins arribar al 100 % de nens vacunats, perquè mentre hi hagi un sol nen infectat , els infants de tots els països del món corren el risc de contagiar-se.

En els últims 15 anys el nombre de casos s'hareduït en més del 99%. Si això no hagués passat, gairebé 5 milions d'infants com en Shahadats'haurien infectat de poliomielitis, els seus cossos s'haurien paralitzat i no podrien córrer ni jugar.

campanya 100% tots vacunats

La vacunació és un dels grans èxits en la reducció de la mortalitat infantil.
Només cada any, les vacunes salven entre 2 i 3 milions de vides de nens. 
Per això UNICEF treballa per arribar a tots els infants a tot el món. Sobretot als de lescomunitats més remotes i aïllades, on els nens són més vulnerables a contraure malalties que posen en risc les seves vides.
 
Tu també pots ajudar que tots els nens estiguin protegits contramalalties prevenibles amb una simple vacuna.