La Fundació FC Barcelona, l'ONG ROTA i UNICEF llancen la campanya ‘1 in 11’ en favor de l'educació

1 de cada 11 infants en edat de primària —58.000.000 de nens al món— no va a l'escola.
 
La majoria d'aquests infants es troben entre els més desfavorits i vulnerables: nens que viuen a les zones afectades per conflictes; nens en pobresa extrema; nens amb discapacitats; nens de les comunitats indígenes...
 
Per això, la Fundació FC Barcelona, l'ONG Reach Out to Àsia (ROTA, per les seves sigles en anglès) i UNICEF sumem esforços amb la campanya 1 in 11. L'objectiu és ampliar les oportunitats d'educació dels infants vulnerables a Bangla Desh, Indonèsia i el Nepal.
 
La campanya 1 in 11 recaptarà fons a través de donacions individuals i d'una subhasta d'art a Sotheby's, que tindrà lloc a Londres el 12 de febrer, amb obres donades per artistes com Takashi Murakami, Damien Hirst, Jeff Koons, Richard Serra i Shirin Neshat.
 
Els fons que s'aconsegueixin amb la campanya es destinaran a programes d'educació a Bangla Desh, Indonèsia i el Nepal, encara que l'objectiu a llarg termini és ampliar el suport a programes d'educació en altres països. A Indonèsia, la campanya donarà suport a escoles en sis districtes per a la inclusió de nens amb discapacitats. Al Nepal, des UNICEF hem treballat amb el govern per identificar 10 districtes prioritaris que oferiran activitats esportives com a part del programa escolar fins a l'escola secundària. I a Bangla Desh, l'enfocament de la campanya es centrarà en arribar als infants que estan fora de l'escola.
 

MESSI i SERENA WILLIAMS Et RETeN EN EL DESAFiament KEEP UPS

Prestant les seves veus i la seva capacitat esportiva a 1 in 11, Lionel Messi, jugador del FC Barcelona, Ambaixador de Bona Voluntat d'UNICEF i president de la Fundació Lionel Messi, i la campiona internacional de tennis i Ambaixadora de Bona Voluntat d'UNICEF, Serena Williams, presenten la campanya en un vídeo que es projectarà per primera vegada el diumenge 11 de gener durant el partit Barça-Atlètic de Madrid.
 
Messi i Williams conviden els seus fans i seguidors a unir-se, donar a la campanya i compartir la seva pròpia experiència amb el repte Keep Ups (tocs) a través de les xarxes socials i en www.1in11.org
 

L'OBJEcTIu D' ‘1 IN 11’ éS QUE cap infants es QUEDi FoRA DE L'ESCoLA

"Dono suport a la campanya 1 in 11 perquè crec que tot infant té el dret a desenvolupar el seu potencial i fer realitat els seus somnis. L'educació és fonamental per a això, però milions d'infants de tot el món no poden anar a l'escola i no estan tenint el començament en la vida a què tenen dret. Crec que a través de l'esport podem ensenyar valors de respecte, treball en equip i esforç, i en última instància, inspirar els nens a assistir i romandre a l'escola, on rebran una educació de qualitat que els dotarà de les habilitats que necessiten per a la vida", explica Leo Messi.
 
"Hem d'aconseguir que aquest nombre de nens fora de l'escola sigui zero, perquè tots els nens tinguin l'oportunitat d'aprendre", afegeix Serena Williams.
 
Entra a 1in11.org per donar suport a la campanya, veure el vídeo de Messi i Williams i formar part del desafiament #1in11.