La Comissió Europea ajuda UNICEF a lluitar contra el còlera al Níger

L'Oficina d'Ajuda Humanitària i Protecció Civil de la Comissió Europea (ECHO) posarà 600.000 euros a disposició d'UNICEF per a la resposta d'emergència al brot de còlera al Níger.

La contribució d'ECHO permetrà a UNICEF i els seus aliats proporcionar medicaments i pastilles perpotabilitzar l'aigua a les comunitats afectades, educar les famílies sobre bones pràctiques d'higiene, garantir larehabilitació de punts d'aigua idesinfectar les cases contaminades i els llocs públics.

UNICEF treballa en estreta col · laboració amb l'Organització Mundial de la Salut(OMS) per donar suport al Govern del Níger en la lluita contra el còlera.

Des del gener, les regions de Dosso, Maradi, Niamey, Tahoua i Tillabery s'han vist afectades pel còlera. Fins al moment s'han registrat 3.854 casos, 2,5 vegades més que l'any passat durant el mateix període, i han mort 83 persones. Actualment, els brots de còlera segueixen actius en tres districtes de les regions de Tillabéri i Tahoua.

"L'emergència del còlera al Níger representa un problema afegit a la greu crisi alimentària i nutricional que hi ha actualment al Sahel. Hem intensificar els nostres esforços per prevenir la propagació d'aquesta malaltia. La contribució d'ECHO es produeix en un moment crític, perquè estem enmig de la temporada de pluges. Les pluges i inundacions ajuden a que la malaltia es propagui més ràpidament. El nombre total de casos està augmentant ", ha afirmat Guido Cornale, Representant d'UNICEF al Níger.

 

RESPoSTA RàPIDA

El Cap de la Unitat per l'Oest, Est i Sud d'Àfrica a ECHO, Cees Wittebrood, va confirmar per la seva part que ECHO ha respost "amb rapidesa" al recent brot de còlera. "El nostre personal de terreny va treballar ràpidament amb els organismes humanitaris per preparar un paquet amb l'ajuda adequada i suficient per aturar la propagació de la malaltia i tractar les persones infectades".

El còlera es transmet per la ingesta d'aigua o aliments contaminats. En un país com el Níger, que té un dels índexs més baixos d'accés a aigua potable i sanejament de tot el món, les famílies són especialment vulnerables al còlera. A més d'incrementar les mesures preventives, la forma més eficaç de controlar el còlera és facilitar l'accés a aigua potable i educar les comunitats sobre la importància d'una bona higiene i de dur a terme pràctiques adequades de sanejament.
 
La regió de l'Àfrica occidental i centrals'enfronta a un greu brot de còlera, amb taxes de mortalitat molt altes en alguns països. Al Níger, aquest brot es produeix mentre el país lluita amb una greu crisi alimentària i nutricional, i l'afluència de refugiats malians que arriben a la part occidental del país. En les últimes setmanes, el Níger s'ha vist colpejat, a més, per greus inundacions que han afectat 485.000 persones i destruït els cultius.