Joves migrants no acompanyats prenen la paraula

Jornada de jóvenes en Cataluña.
13/12/2021

Cada cop és més freqüent veure notícies sobre joves migrant no acompanyats, adolescents que viuen en condicions molt difícils i que estan sols, lluny de la seva família. 

A UNICEF Comitè Catalunya volem ser un altaveu per a aquests nois i noies, perquè puguin donar a conèixer la seva història i ens expliquin de primera mà la seva experiència al nostre país.

Per tot això, amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, vam organitzar la jornada Nois i noies migrants no acompanyats prenen la paraula, a l’auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de Blanquerna, a Barcelona, el passat 2 de desembre.

Durant l’acte, el periodista Adrià Bas va conversar amb en Mamadou, en Mohamed i l’Oussama, tres joves que van arribar a Catalunya quan encara eren menors d’edat.

Vam tenir l’oportunitat de conèixer la seva experiència en els centres de protecció, l’acollida que van rebre al país, les seves pors i també les seves esperances. Amb ells també va parlar-hi la Marta Arias, responsable de Programació i Promoció dels Drets de la Infància d’UNICEF a Ginebra.

El fil conductor de l’acte van ser els fragments de Cròniques d’acollida, un curt documental produït per UNICEF i realitzat per La Kaseta, amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació.

La jornada va ser introduïda per la coordinadora d’UNICEF Comitè Catalunya, Quima Oliver; la directora de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Carme Gual, i el degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de Blanquerna, Josep Maria Carbonell.