Jordània: 132.000 infants vacunats contra la pòlio i el xarampió

Més de 132.000 infants han estat vacunats contra el xarampió i la poliomielitis al nord de Jordània, com a part d'una campanya de vacunació conjunta d'UNICEF i el Ministeri de Salut jordà.

La campanya va acabar el desembre i va arribar a nens jordans i sirians menors de cinc anys, inclosos els infants sirians que viuen al campament de refugiats de Za'atari, prop de la frontera amb Síria.

Prevenir malalties que són una amenaça als campaments de refugiats

"Molts infants que arriben de Síria no han rebut les vacunes essencials a la infància a causa del conflicte, que dura ja gairebé dos anys. Hem d'assegurar-nos que aquests nens, que han sobreviscut a tantes coses, estiguin protegits contra malalties potencialment mortals", va dir el representant d'UNICEF Jordània, Dominique Hyde.
 
El doctor Mohammad Abu Khudhair, coordinador mèdic al campament de Za'atari, va comentar que aquesta campanya era molt necessària. "Amb el nombre de desplaçats sirians que arriben a Jordània, el xarampió, per exemple, és una amenaça als campaments de refugiats i altres llocs on les persones viuen en condicions d'amuntegament".

Sabah Al Muwali, infermera del Centre de Maternitat i Infància de Mafraq, assenyala que cada dia el centre rebia entre 300 i 400 infants que acudien a vacunar-se. Eida és una de les dones que espera amb els seus nebots perquè està convençuda que "les vacunes són una bona estratègia i salven vides".
 

Campanyes de vacunació a gran escala

Vacunar tants infants no és una tasca fàcil. Transportar i emmagatzemar les vacunes pot ser complicat, ja que s'han de mantenir fredes en tot moment, amb diferents temperatures per al xarampió i la poliomielitis.

En aquest tipus de campanyes massives s'informa els pares mitjançant la distribució de fullets i cartells a les escoles bressol, les mesquites, les associacions de dones i altres organitzacions locals. Les pròpies vacunes es proporcionen de forma gratuïta en centres de salut, i es van establir equips mòbils per arribar als infants del campament de Za'atari i petites comunitats.

Aquesta campanya de vacunació forma part d'una resposta més àmplia a la prevenció d'aquestes malalties. A Síria, la campanya de vacunació contra el xarampió i la poliomielitis es va iniciar a finals de novembre. El 12 de desembre, 948.000 infants ja havien estat vacunats contra la poliomielitis, i més de 772.000 contra el xarampió, mentre la campanya encara continuava.