Inundacions a Sèrbia: l'ajuda arriba a les famílies afectades

Més d'un milió de persones, entre les quals s'inclouen uns 210.000 infants, s'han vist afectades per les inundacions a Sèrbia.

32.000 persones han estat evacuades de les zones més afectades. D'entre ells unes 6.000 han estat reallotjades en 43 centres d'allotjament temporal a Belgrad (hotels, instal·lacions esportives, recintes firals i centres culturals).

La resta està vivint a casa d'amics i familiars.

Els informs preliminars indiquen que almenys 22 persons han perdut la vida. El nombre de desapareguts encara es desconeix, ja que les xifres definitives es coneixeran un cop s'hagi retirat tota l'aigua.

Unicef: ajuda d'emergència

UNICEF ha enviatsubministraments d'emergència per a les famílies afectades per les inundacions aSèrbia.

 
El primer enviament de kits d'higiene cobrirà les necessitats bàsiques de 2.000 famílies i ja es troba als centres col·lectius de Belgrad. Els subministraments es distribueixen a través del Ministeri de l'Interior i de Creu Roja.
 
S'estima que uns 460.000 nens estanafectats per les inundacions a Sèrbia i Bòsnia Hercegovina.
 
Només produir-se les inundacions UNICEF i els seus aliats van mobilitzar un equip de 120 voluntaris per donar suport psicològicals infants i famílies evacuades en 20 centres col·lectius de Belgrad.
 
Els voluntaris treballen cada dia amb uns700 infants. A més han avaluat la situació de les famílies per identificar quines són ara les seves necessitats.
 
A cada refugi hi ha un espai en el qualUNICEF proporciona als nens materials educatius, llibres ijoguines.
 
UNICEF està donant resposta a aquesta situació d'emergència de manera coordinada amb la Secretaria de la Ciutat per al Benestar Social, el Ministeri d'Educació, el de Salut, el de Defensa, les universitats i altres aliats del sector civil.