IKEA i UNICEF, 10 anys d'aliança

La Fundació IKEA i UNICEF celebren els resultats dels seus 10 anys d'aliança per promoure els drets dels infants a l'educació, la millora de la supervivència infantil i la lluita contra el treball infantil a l'Índia.

Durant el mes de setembre, IKEA i UNICEF celebren 10 anys de treball conjunt, cosa que ha permès quemés de 74 milions d'infants a l'Índia puguin tenir un futur millor per a ells i les seves famílies. "El lideratge d'IKEA ha tingut un impacte durador en les vides dels infants de tot el món", va dir el Director Executiu d'UNICEF, Anthony Lake, "més infants estan rebent els aliments que necessiten per sobreviure i prosperar, més infants tenen accés a aigua potable i millors condicions sanitàries, i més infants van a l'escola en lloc de ser explotats en treballs il · legals ". Arran dels excel · lents resultats d'aquesta aliança, UNICEF mira amb il · lusió la propera dècada d'aquesta estratègica associació amb IKEA. "Deu anys de treball conjunt, i una contribució de més de 100 milions d'euros per a projectes d'UNICEF a l'Índia, s'han transformat fins ara en oportunitats per a més de 74 milions d'infants", comenta Per Heggenes, CEO de la Fundació IKEA. "Amb una visió a llarg termini i de treball en equip amb UNICEF, estem portant esperança a milions de famílies"

Resultats obtinguts

En col · laboració amb el Govern de l'Índia, la Fundació IKEA i UNICEF ha contribuït a alguns dels següents resultats en l'última dècada:

Salut i Sanejament: la lluita contra la desnutrició, l'aigua i el sanejament deficients:

  • 56.500 infants van rebre tractament contra la desnutrició i 370.000 nens van ser atesos i se'ls va fer un seguiment.  
  • 2,14 milions de dones coneixen els beneficis de practicar la lactància materna.
  • 32 milions de llars ja compten amb serveis higiènics, i el 67 % de les escoles tenen accés a latrines, aigua potable de millor qualitat i instal · lacions de rentat de mans.

Drets dels infants i educació: una educació de qualitat, la lluita contra el treball infantil:

  • La formació de professors ha permès que nens de 13.120 escoles es beneficiïn d'un professorat millor preparat.
  • 15.000 infants víctimes del treball infantil de la producció de cotó van a escoles regulars després d'haver après habilitats bàsiques de lectura, escriptura i matemàtiques en escoles enllaç.
  • Més de 500.000 membres de la comunitat, líders i funcionaris han estat capacitats per protegir els infants.
Orígens de l'aliança

Aquesta aliança es va llançar amb una campanya pionera per promoure els drets dels infants en el cinturó i voltants de l'estat d'Uttar Pradesh, el més poblat de l'Índia. El 2006, l'aliança va créixer en incloure projectes per eradicar el treball infantil a l'estat d'Andhra Pradesh, productor de cotó. El 2008, amb el propòsit de promoure els drets de l'infant, la supervivència infantil, el creixement i desenvolupament de la infància, l'aliança es va estendre a 15 estats del país, on més de 28 milions de nens són víctimes del treball infantil i on ess'estima que 4.700 infants menors de 5 anys moren cada dia. A més, la Fundació Ikea també col · labora amb la iniciativa d'UNICEF Escoles per Àfrica i Escoles per als programes d'Àsia a través de la campanya Soft Toys.