Iemen: declaració de Julien Harneis, representant d'UNICEF al país

"El nombre d'infants assassinats al Iemen com a resultat del conflicte en les últimes setmanes és quatre vegades més gran que el total de morts confirmades el 2014*. Almenys 279 nens han mort i 102 han resultat ferits des que comencés l'escalada de violència al Iemen el 26 de març del 2015, comparat amb els 74 i 244 respectivament, registrats en tot l'any passat.

El reclutament i ús d'infantstambé ha augmentat bruscament. Al Iemen, els nens són utilitzats pels grups armats, en els punts de control o com a portadors d'armes. El 2014,156 nens van ser reclutats i usats en grups armats, mentre que el 2015 el nombre ja s'ha duplicat arribant a 318.

Els infants són assassinats,mutilats o reclutats per lluitar en enfrontaments. Haurien d'estar segurs a les escoles i no tractant d'escapar de les bales en primera línia del front de batalla. Aquests nens són el futur del Iemen i han de ser protegits en tot moment i allunyats del perill.

UNICEF manifesta la seva satisfacció davant la crida delsecretari general de Nacions Unides perquè tingui lloc una pausa humanitària durant el mes sagrat del Ramadà per permetre l'assistència a tots elsiemenites que necessiten ajuda i donar així un respir.

La violència al Iemen no només ha devastat lesvides de milions de nens, sinó que tindrà conseqüències esfereïdores a llarg termini per al seu futur. De nou UNICEF destaca la necessitat urgent que totes les parts en el conflicte, i aquells que tenen influència,acabin amb aquesta violència d'una vegada per totes".

* Recentment s'ha publicat informació sobre violacions greus contra els infants el 2014 en l'informe anual sobre nens i conflictes armats del Secretari General de Nacions Unides.