Gasol: “Hi ha 1 milió d'infants en risc greu al Sahel"

L' Ambaixador d'UNICEF España Pau Gasol, flamant medalla de Plata dels Jocs Olímpics 2012 i bicampió de l'NBA, es troba visitant aquesta zona diverses zones del Txad que pateixen els efectes de la crisi alimentària i nutricional al Sahel.

Al Txad, més de 127.000 infants es troben en risc per desnutrició greu, intentant sobreviure enmig d'una crisi provocada per la prolongada sequera o l'increment del preu dels aliments. Un total de 18 milions de persones estan afectades en tota aquesta franja desèrtica que travessa nou països africans.
 
Pau Gasol coneixerà de primera mà les conseqüències d'aquesta crisi per als nens i nenes i com el treball d'UNICEF i els seus aliats aconsegueix salvar la vida de milers d'infants: des de començament d'any, més de 336.000 infants menors de cinc anys han rebut tractament contra la desnutrició aguda greu.
 
"UNICEF va començar a avisar l'any passat que es podria produir aquesta situació, i es va posar a treballar enmesures de prevenció i en tractament. Però encara no ha arribat al Sahel tota l'ajuda necessària. He vingut a Txad perquè no oblidem que hi ha un milió d'infants en greu risc per la crisi nutricional i que és possible acabar amb la desnutrició ", va assenyalar.
 
Durant la seva estada al Txad, Pau Gasol visitarà algun delscentres nutricionals que UNICEF dóna suport a tota la regió i coneixerà el treball de l'organització contra l'avanç de la desnutrició infantil.
 
Així mateix, el jugador de bàsquet visitarà una de lesescoles dels programes d'UNICEF que asseguren que, tot i les dificultats, els nens puguin seguir aprenent, i on grups de voluntaris els ensenyen pràctiques saludables com rentar-se les mans, que evita malalties mortals com la diarrea o la pneumònia.
  

‘El projecte de pau’  

El compromís de Pau Gasol amb la infància des que va ser nomenat Ambaixador d'UNICEF Espanya el 2003, no ha deixat de créixer. Després de diversos anys de col· laboracions puntuals en campanyes de sensibilització i de captació de fons, el 2010 va decidir implicar-se personalment a través delProjecte de Pau, que es va iniciar a Etiòpia i que ha estat reflectit en un documental produït per laSexta.
 
Des de la seva posada en marxa el 2010, l'aposta del Projecte de Pau pel dret a l'educació a Etiòpia ha suposat les següents accions:
  • 12.000 infants que viuen en zones remotes van poder tornar a l'escola gràcies a la construcció, reparació o equipament de 80 aules d'ensenyament.
  • Formació de 160 educadors per a centres d'educació primerenca.
  • Adquisició i distribució de kits d'ensenyament i formació d'educadors per a la seva utilització.
  • Formació de 15.000 pares.
  • Renovació de 11 centres d'educació primerenca i construcció i equipament de 21.
A part de la seva vinculació directa al projecte d'Etiòpia, El Projecte de Pau ha impulsat campanyes i iniciatives per la supervivència i el desenvolupament infantil, especialment en suport dels programes de nutrició i salut d'UNICEF per a la prevenció de la desnutrició i per l'acció en crisis humanitàries com les de Banya d'Àfrica i elSahel. Pau Gasol col·labora amb accions d'UNICEF tant a Espanya com als Estats Units, on resideix habitualment.