Fernando Alonso contra la pòlio a l'Índia

"Tots els nens i nenes tenen dret a còrrer, jugar i viure una vida sana i sense polio", afirma Fernando Alonso, bicampeó del món de Fórmula 1, pilot de Ferrari i Ambaixador d'UNICEF Espanya, durant una visita a l'hospital infantil Chacha Bal Chikitsalaya, a l'est de Delhi, Índia. 

"La polio és una malaltia terrible, de conseqüències catastròfiques pels nens i les nenes, podem i hem d'eradicar-la del planeta", explica l'Embaixador d'UNICEF Espanya. 

Fernando va lliurar regals als nens i nenes de diverses sales de l'hospital, incloent la sala de fisioteràpia del Centre de Desenvolupament Infantil i vacunar cinc d'ells amb la vacuna oral contra la polio. "Estic orgullós de ser aquí vacunant a nens i nenes contra la polio", explica. "Es fonamental que tots els nens i nenes de l'Índia continuiïn sent vacunats, fins que aquesta malaltia s'hagi eradicat a tot el món. Tots esperem que sigui ben aviat" Destacant els esforços de l'Índia en la carrera contra la polio, amb només un cas registrat aquest any, des de fa nou mesos. Alonso va dir" Desitjo tot l'èxit a l'Índia en la seva lluita contra la polio". 

La lluita d'índia contra la polio

Aquest any Índia registra notables progressos contra la polio. Per primera vegada en la història, no s'ha dont cap cas durant gairebé nou mesos consecutius. L'últim cas va ser a Howrah, el 13 de gener. Els estats indis amb major incidència de polio són: Uttar Pradesh- que acull el Circuit Internacional de Buddha Race- i Bihar, que no han informat de cap cas des de fa mes d'un any. L'any passat Índia va registrar 42 casos de polio, una important millora enfront els 741 casos de 2009.   

Aquest avanç sense precedents s'ha aconseguit gràcies als esforços, intensos i concentrats, en els últims anys dels governs de la Unió i l'Estat i dels aliats per a l'eradicació de la polio: UNICEF, l'OMS i Rotary Internacional.