Evitar més infeccions infantils per VIH/SIDA a Àfrica

Etiòpia acull aquesta setmana la XVI Conferència Internacional sobre VIH/SIDA i Malalties de Transmissió Sexual a Àfrica (ICASA, per les seves sigles en anglès), en la qual UNICEF fa una crida als governs i donants a mantenir el seu suport als programes de VIH/SIDA en tot el continent per impedir noves infeccions en nens.

"L'enorme inversió en la lluita contra el VIH/SIDA durant els últims anys finalment està donant els seus fruits. Avui dia, a Àfrica subsahariana neixen menys nens amb VIH/SIDA, menys nens es queden orfes per aquesta malaltia i els més joves saben com protegir-se a si mateixos i a les seves parelles. S'han salvat milions de vides, i moltes famílies i comunitats s'han mantingut intactes", ha dit Elhadj As Sy, Director Regional d'UNICEF para Àfrica Oriental i Meridional. "És molt important salvaguardar aquests assoliments i complir amb els compromisos que hem fet per arribar a tots els nens."

Quant a la reducció de fons per al VIH/SIDA, Sy va fer una crida als aliats d'UNICEF i a els qui prenen les decisions perquè mantinguin les seves contribucions i es garanteixi així que tots els nens, especialment els més pobres i marginats, tenen accés al tractament i prevenció del VIH/SIDA.
 

9 de cada 10 noves infeccions en nens són a Àfrica

Segons lInforme de ONUSIDA de 2011, el 90% de noves infeccions en nens se segueix produint a Àfrica subsahariana. El nombre de nous casos en 2010 va ser de 390.000 en el continent africà, amb una reducció d'un 30%. Enquestes recents a Àfrica Subsahariana revelen que només el 15% de les dones de 15 a 24 anys, i el 10% dels homes del mateix rang d'edat, s'ha fet la prova del VIH."La prevenció de noves infeccions, especialment entre les dones joves, ha de seguir sent una part essencial de la nostra resposta. Dos terços dels joves d'entre 15 i 24 anys d'edat que viuen amb el virus són dones. Si no ens ocupem de la dimensió de gènere de la crisi del VIH/SIDA, no podrem aconseguir la nostra meta de reduir a la meitat el nombre de noves infeccions entre els joves per a l'any 2015. Hem de complir amb el nostre compromís de crear una generació lliure de SIDA“, va agregar Sy.