Es necessiten més fons a Pakistan

UNICEF està subministrant ajuda d'emergència davant les greus inundacions de Pakistan. Gairebé 210.000 persones estan rebent aigua potable diàriament i s'estan distribuint subministraments a més de 100.000 persones.

“El temps és crucial per aconseguir les necessitats crítiques de nens i famílies afectades per les inundacions, que han demostrat les vulnerabilitats existents. UNICEF ja està proporcionant assistència humanitària però requereix recursos addicionals a major escala,” va dir el Representant d'UNICEF a Pakistan, Donen *Rohrmann. UNICEF ha estat recolzant 100 equips d'immunització del Departament de Salut per administrar175.500 vacunes, incloent contra la *polio i el xarampió, als nens en els refugis. A més, al costat dels seus aliats ha creat 23 nous centres per tractar als nens amb desnutrició aguda severa a les àrees afectades, que se sumen als 454 centres ja creats com a resposta a les inundacions de 2010.Més d'un milió de dones i nens de sis districtes afectats per les inundacions rebran ajuda d'UNICEF i els seus aliats consistent en: immunització, desparasitació i informació sobre com prevenir la diarrea, pneumònia i malària. Així mateix, es distribuiran kits per atendre parts i nounats. S'espera que això pugui reduir significativament les amenaces de brots de malalties i complicacions en els embarassos.
 

Necessitat de majors recursos

No obstant això, UNICEF s'enfronta a una reducció en el finançament alhora que augmenta la necessitat d'assistència humanitària. UNICEF fa una crida a la comunitat internacional de 50,3 milions de dòlars, dins del Pla de Resposta Ràpida de Nacions Unides, per cobrir les necessitats immediates de nens i dones durant sis mesos.