En Pau Gasol visita els infants refugiats sirians a l'Iraq

En Pau Gasol, bicampió de la NBA i ambaixador d'UNICEF Comitè Espanyol des del 2003, torna avui de visitar el camp de refugiats de Domiz, a l'Iraq, que acull més de 45.000 refugiats sirians que han fugit del conflicte que pateix el seu país. A l'arribar avui a Barcelona donarà una roda de premsa per explicar l'experiència del que ha estat el seu cinquè viatge com a ambaixador d'UNICEF Comitè Espanyol.

En aquest viatge, Pau Gasol ha conegut directament a infants "que han fugit d'una tragèdia i que ara depenen de l'ajuda humanitària". L'Iraqés un dels països que més refugiats sirians acull, uns 160.000, que arriben després d'haver recorregut molts quilòmetres a peu o en camions i autobusos de les agències internacionals, de vegades sense aigua ni menjar. Segons Nacions Unides, més de 1,7 milions de persones han fugit de la guerra de Síria a països veïns, en ocasions només amb allò que duien posat.
 
En Pau Gasol ha conegut de primera mà les conseqüències d'aquesta crisi i com el treball d'UNICEF i els seus aliats aconsegueix salvar vides, protegir els infants i ajudar-los a tornar a l'escola. Com a resultat d'aquest treball s'ha aconseguit, entre d'altres èxits: 10 milions de persones han tingut accés a aigua, més de 1,9 milions de nens han estat vacunats contra el xarampió i prop de 260.000 tenen accés a educació.
 
Els infants de Síria estan patint una guerra dins del seu país i la major crisi de refugiats des de la tragèdia de Rwanda. Hi ha més de quatre milions de nens afectats per aquest conflicte, pateixen les conseqüències dels enfrontaments i la falta d'accés als serveis bàsics de salut, educació i protecció. El treball d'UNICEF consisteix en donar accés a aquests serveis i en donar suport perquè els infants aconsegueixin superar el que els ha tocat viure.
 
A causa de la dimensió i la durada d'aquesta crisi humanitària, les agències de l'ONU han fet una crida sense precedents perquè els governs de tot el món busquin una sortida immediata a aquesta tragèdia. Mentrestant, el ritme d'augment dels afectats i l'escassetat de fons estan posant en risc la continuïtat del treball d'UNICEF, per al qual s'ha fet una crida d'uns 355 milions d'euros en aquest any.
 
Qualsevol persona pot col · laborar enviant un missatge de text amb la paraula UNICEF al28028, o realitzant la seva contribució a través d'aquesta pàgina web.