Els subministraments d’UNICEF arriben a la frontera entre Líbia i Tunis

 

Vacunes, flassades, kits d’higiene, contenidors d’aigua, joguines i altres materials enviats per UNICEF han arribat a la ciutat de Ben Guerdane, prop de la frontera entre Líbia i Tunis, per cobrir les necessitats de la població en les àrees de salut, protecció  infantil, nutrició, aigua, sanejament i higiene.

Es calcula que el campament de Choucha, ubicat a la frontera entre Tunis i Líbia, acull actualment unes 300 famílies i 120 infants, la majoria d’ells menors de 2 anys.

Per evitar el brot de qualsevol malaltia, UNICEF i els aliats han llançat una campanya per vacunar els infantscontra malalties comuns. 

Malgrat que el nombre de famílies que fuig de Líbia és relativament petit, UNICEF està preocupat per la situació que es viu a la frontera i per l’impacte de la violència en el benestar de les dones i els infants.

UNICEF reitera el missatge del Secretari General de l’ONU, que ha demanat la fi de la violència i que es permeti l’accés d’ajut humanitari a Líbia.

Alguns informes assenyalen que nens, nenes i adolescents estan participant en les revoltes,  fet que resulta particularment alarmant. UNICEF urgeix a totes les parts a assegurar que es protegeixin els drets de la infància.

entrega dels subministraments a la frontera

Lliurament de subministraments a la frontera

Els materials actualment disponibles prop de la frontera són:

• Al voltant de 300 bases de latrines que s’estan instal·lant actualment i que milloraran significativament les condicions sanitàries dels campaments. • 10.000 flassades • Vora  5.000 kits d’higiene100 kits de desenvolupament de la primera infància, que inclouen joguines i materials per dibuixar.

A més s’inclouen materials com a vacunes, kits de primers auxilis, contenidors d’aigua i materials de lleure.