Els infants de Síria desplaçats gaudeixen de les activitats recreatives que reben suport d'UNICEF

L'Amanda, de set anys, menja crispetes mentre fa una pausa en les activitats recreatives programades per als infants desplaçats a la Governació de Tartus, a l'est de Síria, on s'estima que viuen al voltant de 4.000 famílies desplaçades, la majoria en comunitats d'acollida.

 

L'Amanda viu amb els seus pares i la seva germana gran en una casa llogada. L'any passat, va assistir al primer grau de l'escola, i està esperant que comenci el nou curs escolar. "M'agrada anar a l'escola", diu, tot i que troba a faltar als seus amics d'Homs i la seva antiga casa.
 
L'Amanda i la seva germana van a un centre a Mashta l'Helo dirigit per un aliat d'UNICEF. Allà fan esport i assisteixen a sessions de sensibilització sobre temes com la higiene, la seguretat als carrers i el comportament social. A més, un psicòleg especialista està disponible perquè els nens vagin a ell sempre que ho necessitin. Realitzen activitats que ajuden a disminuir l'estrès que aquests nens han acumulat durant el conflicte.
 
Fa poc, els nens han fet uns dibuixos i els han pegat uns al costat dels altres, creant un mosaic de colors. El dibuix de l'Amanda és optimista, amb un cor, flors, un ocell i una posta de sol sobre un cel blau. "M'agrada pintar i fer dibuixos, i m'agrada fer-ho al costat d'altres nens", diu l'Amanda.
 
Al centre on l'Amanda i els altres infants van, s'ofereixenclasses de suport i recuperació, així comclasses d'àrab, anglès, francès i matemàtiques. Es tracta d'un programa que té com a objectiu arribar a uns 52.000 nens.