Els aliats d'UNICEF mostren el seu compromís amb la infància

UNICEF Espanya va celebrar ahir la III Trobada d'Aliats d'UNICEF a l'Hotel Meliá Castilla de Madrid, una trobada que va comptar amb la participació de més de 100 persones, representants de més de 60 empreses aliades i col·laboradores d'UNICEF.

Per a UNICEF, comptar amb el suport de lesempreses és vital, ja que poden convertir-se en autèntics agents de canvi social. LesAliances Corporatives constitueixen uncompromís conjunt orientat a la promoció de valors, de drets i de transformació social, molt més enllà de la mera financiació econòmica.

Imanol Arias, Ambaixador d'UNICEF Espanya, va moderar la trobada, des de la seva implicació personal i el seu compromís. Va interpel·lar tots a treballar des de l'emoció i la implicació de cada persona en la defensa dels drets dels infants, perquè les empreses i les organitzacions estan formades per persones, i quan es treballa des de l'emoció, som capaços de mobilitzar i de transformar el món.

Consuelo Crespo, presidenta d'UNICEF Espanya, Paloma Escudero, directora executiva de l'organització, i Andrés Conde, director de Campanyes van explicar en les seves intervencions com està actuant UNICEF en el context internacional actual i quins són els principals reptes als quals ens afrontem.

Paloma Escudero va destacar como a principals reptes la innovació, les aliances sectorials, les aliances público-privades per al desenvolupament, especialment a l'Amèrica Llatina, l'enfocament dels drets de la infància en la Responsabilitat Social Corporativa, i per suposat l'equitat, mostrant com en totes les nostres actuacions el nostre principal compromísés amb els infants més vulnerables del món. 

Finalment, va resaltar que la crisi econòmicaestà tenint uns efectes encara més adversos en els països més vulnerables i són aquests infants els que més estant patint les seves conseqüències, i la importància que, tot i el context actual, no podems abandonar els països de pobresa extrema per no retrocedir en els avenços aconseguits en cooperació.

La implicació de les empreses

Lourdes Ripoll, Senior Vicepresident d'Estratègia i Sostenibilitat de Meliá Hotels International, va explicar l'aliança de Meliá, dins de l'estratègia d'UNICEF amb el sector del turisme,Hotels Amics. Meliá ha liderat fites com l'impuls de la signatura del Codi ECPAT(Codi de Conducta de la indústria del turisme contra l'explotació sexual comercial infantil) i ha posat en marxa iniciatives de sensibilitzación entre clients i empleats aconseguint involucrar el 90% dels hotels Meliá i milers de clients i empleats en accions a favor de programes de protecció de la infància a tot el món.

En la trobada es va posar en relleu l'alta participació de les empreses aliades d'UNICEF i la seva excel·lent capacitat emprenedora amb accions a favor de la infància, cosa que fa que UNICEF Espanya se senti orgullosa del treball conjunt. Les experiències de treball en acció social, de mobilització de clients i empleats, de reptes a favor de la infància són inspiradores per seguir treballant junts per canviar la vida de milions d'infants.