El viatge d'una vacuna

Amb cotxe, amb vaixell, amb tren, a peu... fins i tot a burro!

Tant és el mitjà de transport, el que importa és que lesvacunes arribin a tots elsinfants en perfectes condicions.

Cada vacuna té el seu propi recorregut: de vegades és senzill i d'altres no tant.

Però des d'UNICEF fem tot elnecessari per arribar a tots els llocs on aquestes vacunes es necessiten, per moltremots o aïllats que siguin.

Amb el manteniment de la cadena de fred es garanteix que les vacunes arribin a la temperatura correcta, independentment de quina sigui la temperatura de l'exterior.

Un llarg viatge per arribar al 100% de nens vacunats

L'arribada de les vacunes en perfectes condicions és fonamental per garantir que s'assoleixen els llocs més aïllats i remots, als quals és més difícil accedir.

Els esforços s'estan centrant en elsnens als quals és més difícil arribar. Aquest enfocament ha permès millorar elsresultats fins i tot en països amb una cobertura baixa de vacunació.

L'Índia, per exemple, va ser certificada recentment com a país lliure de poliomielitis. Entre els anys 2000 i 2012 la vacuna contra el xarampió va ajudar a evitar 14 milions de morts infantils. Les vacunes salven cada any entre 2 i 3 milions de vides.

Són només alguns dels èxits que demostren que la vacunació és una de les mesures méseficaces i rendibles per salvar vides. Si els nens estan protegits contra malalties que poden ser mortals, tota la seva comunitat ho estarà.

Per això per arribar al 100% de nens vacunats tots tenim una responsabilitat.Ajuda'ns!