El Pacte d'Estat per la Infància mobilitza les Ciutats Amigues

Més de 60 Ciutats Amigues de la Infància (CAI) s'han unit ja al Pacte d'Estat per la Infància a Espanya, amb el compromís de realitzar tots els esforços possibles per difondre aquesta iniciativa i augmentar-ne les adhesions.

 
Amb la seva adhesió, els municipis es comprometen a més a seguir promovent els programes locals d'acció per i amb la infància il'adolescència, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables.
 
El programa CAI d'UNICEF Comitè Espanyol pretén impulsar i promoure l'aplicació de laConvenció sobre els Drets de l'Infant (CDI) en l'àmbit local i fomentar el treball en xarxa entre els diferents municipis que formen part de la iniciativa.
 
L'objectiu és que administracions i governs desenvolupin i implementin estratègies per al benestar dels infants defensant els seus drets, fomentant la seva participació i fent de lesciutats entorns més habitables, especialment per als més joves.
 
Els municipis CAI promouen especialment la participació real i efectiva dels seus nens, nenes i adolescents a través delsConsells d'Infància, on expressen amb total llibertat i espontaneïtat seves opinions, desitjos i anhels sobre temes que els afecten. Tot això queda després registrat en documents com el Manifest de Guadalajara o el Manifest de Cártama.