El Grupo Antena 3 i UNICEF Espanya arriben a un acord per promoure els drets de la infància

El Grupo Antena 3 i UNICEF Espanya han signat un acord de col · laboració per promoure iniciatives de foment dels drets de la infància i per facilitar a la societat arguments i eines de participació que contribueixin a millorar les condicions de vida de la infància més vulnerable i les seves famílies.

El conseller delegat del Grupo Antena 3, Silvio González, i la presidenta d'UNICEF Espanya, Consuelo Crespo, van assistir a la signatura del conveni a la seu principal del Grupo Antena 3, en un acte en què també van participar el director general d'Antena 3 TV, Javier Bardají, la directora de la Fundación Antena 3, Carmen Bieger Morales i la directora general d'Informatius del Grupo, Gloria Lomana.

El Grupo Antena 3 treballa des de fa anys en projectes adreçats a la infància, especialment a través de la sevaFundación, que, des de la seva creació el 2005, centra les seves activitats en la infància i primera joventut i, dins d'aquest col · lectiu, dedica una especial atenció als infants i joves que es trobenhospitalitzats.

La línia principal de treball de la Fundación és garantir que aquests col · lectius tinguin els suports necessaris per al seubenestar i formació, així com fomentar lasensibilització social sobre els seus drets, necessitats i interessos.

 

UNICEF i els mitjans de comunicació

Els mitjans de comunicació són la veu de l'opinió pública i són defensors dels drets humans, posant altaveu a milions de persones que no tenen al seu abast els mitjans suficients per difondre situacions d'abús o injustícia.

Alhora, els mitjans han de protegir els infants davant les conseqüències que per a ells pugui tenir l'ús de la seva imatge i davant continguts que, emesos en televisió en determinades franges horàries, poden ser poc apropiats per a la infància.

Aquestes realitats de la relació entre els infants i els mitjans de comunicació posen en relleu la gran importància d'unir esforços perquè la veu dels infants es pugui sentir cada vegada més i ser escoltada.

Els mitjans de comunicació a Espanya demostren el seu compromís amb la infància i amb la importància de traslladar a l'opinió pública la situació de la infància i els seus drets. Diaris, ràdios, canals de televisió i plataformes en línia de mitjans nacionals, regionals i locals, dediquen el seu espai a ressaltar la situació dels infants més vulnerables.

Nombrosos mitjans de comunicació del món col · laboren amb UNICEF tant en accions puntuals com en projectes de gran abast per a la promoció dels drets de la infància. Per UNICEF Espanya aquestes col · laboracions han estat i són sempre d'un alt valor i suposen una constant demostració de l'exercici de compromís social de mitjans i professionals.