El Govern espanyol signa el tercer Protocol de la Convenció

Post d'Armant Bell, Tècnic d'Investigació en UNICEF Espanya

UNICEF Espanya celebra avui la signatura per part del Govern espanyol del tercer Protocol facultatiu de la Convenció sobre els Drets de l'Infant relatiu a un procediment de comunicacions, i confia en la seva ràpida ratificació per part del Parlament.

Avui dimarts, 28 de Febrer, a la seu del Consell de Drets Humans de l'ONU en Ginebra, el Govern espanyol, en la persona del Ministre d'Afers exteriors i Cooperació, Jose Manuel García-Margallo, signa el tercer Protocol facultatiu de la Convenció sobre els Drets del Nen. 

FITA EN LA DEFENSA I PROMOCIÓ DELS DRETS DELS infants

Aquest instrument permet presentar denúncies individuals o col·lectives per la vulneració de qualsevol dels drets que recull el tractat davant el Comitè dels Drets de l'Infant. I, sobretot, permet que els propis infants, quan s'han esgotat les vies legals al país, presentin les seves queixes, mitjançant un procés adaptat per a ells.

Es promouen així dos dels principis bàsics de la Convenció: la participació infantil i l'interès superior de l'infant. En aquest sentit, el Protocol suposa un gran pas, no solament (que també) en el simbòlic, sinó per les possibilitats pràctiques que s'obren i que esperem aviat es comencin a fer realitat.

Perquè el Protocol entri en vigor és necessari que ho ratifiquin almenys 10 Estats parteixes de la Convenció. UNICEF Espanya confia que el Parlament espanyol procedeixi a tramitar aquesta ratificació al més aviat possible, i sense cap reserva, confirmant d'aquesta manera el respatller del nostre país a aquest nou instrument.


Informació relacionada: