El Duc i la Duquessa de Cambridge recolzen l'emergència en l'Est d'Àfrica

El Duc i la Duquessa de Cambridge han realitzat una visita especial al Centre de Subministraments d'UNICEF a Copenhaguen per cridar l'atenció sobre la desesperada situació dels nens en l'est d'Àfrica. 320.000 nens estan tan greument desnutrits que es troben en risc imminent de morir de gana si no arriba ajuda urgent.

El Centre de Subministraments d'UNICEF compta amb un magatzem en el seu interior de la grandària de tres camps de futbol. Emmagatzema, envasa i distribueix subministraments essencials per als nens de tot el món, incloent aliments, aigua, subministraments nutricionals especials per als nens més desnutrits, bovines i material mèdic d'urgència. El Duc i la Duquessa de Cambridge van estar acompanyats durant la visita pel Príncep Hereu i la Princesa de Dinamarca. Peter Haley, Responsable de Nutrició d'UNICEF a Somàlia, va informar a ambdues parelles sobre la desesperada situació que sofreix la regió. Hailey els va parlar sobre la realitat que viuen molts nens i els seus pares, que amb freqüència han de caminar fins a 25 dies per trobar aliments.

[] Posteriorment van presenciar com s'emmagatzemen i empaqueten els subministraments per ser enviats a l'est d'Àfrica. A més van conèixer a quatre treballadors que els van mostrar com s'empaqueten els subministraments mèdics que incloïen medicines essencials i equips quirúrgics d'emergència. Les parelles reals es van sumar a la línia d'empaquetat i van ajudar als treballadors a preparar kits sanitaris d'emergència. Cada caixa té capacitat per subministrar material vital per més d'1.000 persones. A continuació el Duc i la Duquessa, al costat del Príncep Hereu i la Princesa Hereva, van visitar el magatzem, on van poder veure la gran varietat de subministraments que són enviats a les emergències de tot el món. Al final de la visita el Duc de Cambridge va assegurar que “s'està fent una labor increïble. UNICEF està liderant el camí i està fent un treball fantàstic, però desgraciadament s'ha de fer molt més, i per això estem avui aquí.” La Duquessa de Cambridge es va referir a les raons que van motivar la visita, assegurant que “realment esperem que es posi el focus sobre aquesta crisi.” Posteriorment el Duc de Cambridge va realitzar una emocionada petició: “aquell que pugui fer alguna cosa per ajudar, per favor, que ho faci.” A continuació, el Duc i la Duquessa es van traslladar a l'Aeroport de Copenhaguen per veure com eren emmagatzemats els subministraments en els avions de British Airways i UPS que els traslladen a Nairobi. Per respondre a les necessitats dels nens en l'est d'Àfrica durant 2011, UNICEF necessita encara 40 milions de dòlars (29,07 milions d'euros). Les necessitats financeres per 2012 són de 402,8 milions de dòlars (292,82 milions d'euros), incloent 300 milions de dòlars (218,14 milions d'euros) para UNICEF Somàlia, amb la finalitat d'assegurar que contínua el subministrament d'aliments terapèutics i suplementaris.