Ebola a l'Àfrica: els nous casos a Mali augmenten l'alerta

Davant els nous casos d'Ebola a l'Àfrica, concretament a Mali i Sierra Leone, des d'UNICEF estem incrementant els nostres esforços per ajudar a altres països en risc d'Àfrica occidental enfront de potencials brots.

Fes un donatiu per aturar l'Ebola.

"Els nous casos a Mali ens recorden que no hi ha cap país a la regió que sigui immune a l'Ebola", explica Manuel Fontaine, director regional d'UNICEF per a l'Àfrica occidental i central.

"No podem esperar que es donin nous casos en països en risc per posar-nos en acció. Hem d'ajudar les comunitats a preparar-se avui davant de possibles casos, no importa quan i on es produeixin", assenyala.

13 paÏsOs concentrEn el maJor risC d'Ebola A L'Àfrica 

En els últims mesos, des d'UNICEF hem treballat amb tots els països de l'Àfrica occidental i central per revisar la seva planificació de prevenció i preparació. En els 13 països amb major risc, els esforços s'han centrat en dissipar els rumors, compartir informació vital i proporcionar subministraments com matalassos, sabó, gel desinfectant, lleixiu, cubs, termòmetres làser, guants, kits contra la diarrea, xeringues, lones i tendes.

  • A Mali, un centre de tractament de l'Ebola està ja operatiu a la capital, Bamako, mentre unes altres instal·lacions sanitàries, especialment a les zones frontereres, han estat dotades de serveis addicionals d'aigua, sanejament i higiene. A Bamako, s'han equipat 77 estacions d'autobús amb material per al rentat de mans.
  • A Costa d'Ivori, que comparteix frontera amb Guinea, Libèria i Mali, s'estan duent a terme campanyes d'informació massiva al mateix temps que treballadors sanitaris comunitaris estan anant porta a porta promovent comportaments saludables. Des d'UNICEF treballem amb líders comunitaris i religiosos, i organitzem sessions informatives sobre bones pràctiques higièniques en més de 1.000 escoles a les regions frontereres.
  • A Guinea Bissau, aproximadament 10.000 treballadors sanitaris comunitaris, professors i líders d'opinió rebran formació i informació relacionada amb l'Ebola.
  • A Benín, 50 emissores de ràdio locals estan emetent missatges educatius sobre l'Ebola en les 8 principals llengües i s'ha posat en marxa una campanya de participació comunitària a través d'una xarxa de més de 2.000 promotors de salut.