Ebola: arriba a Guinea un carregament de material d'emergència a través de la UE i UNICEF

Amb la donació per a la lluita contra l'Ebola d'1 milió d'euros per part de la UE s'han finançat tres vols de càrrega d'UNICEF cap als països més afectats per l'epidèmia.

Un dels avions de càrrega amb 14 ambulàncies ha sortit avui de l'aeroport de Saragossa amb destinació Guinea Conakri. Part de la càrrega també inclou aliment terapèutic i material sanitari de protecció, com guants i dipòsits d'aigua, per valor total de 505.018 euros.

Aquest és el tercer enviament aeri finançat per la contribució d'1 milió d'euros del departament d'Ajuda Humanitària i Protecció Civil de la Comissió Europea (ECHO, per les sigles en anglès). 

El primer avió, que va sortir el 10 d'octubre des d'Amsterdam cap a Freetown, portava vacunes, subministraments sanitaris i material de protecció, mentre que el segon avió de càrrega, que es va enlairar a Luxemburg cap a Monròvia el 27 d'octubre, transportava aliment terapèutic d'emergència i material sanitari.
 

donar pEr LLUITAR contra l'Ebola: fOnamental pEr aTURAR L'epidÈmia

"Portar subministraments d'emergència als països afectats per l'Ebola és fonamental per aturar l'epidèmia. La capacitat de resposta segueix sent insuficient fins i tot avui. Necessitem més accions com el vol d'avui juntament amb UNICEF per incrementar la resposta radicalment i evitar que l'Ebola s'estengui a Guinea i més enllà", ha dit Cyprien Fabre, cap de l'oficina de ECHO a l'Àfrica Occidental. "Amb més aliats internacionals assumint responsabilitats i la població cada vegada més implicada, esperem controlar el brot en els propers mesos. Però no podem baixar la guàrdia fins que s'hagi diagnosticat i tractat l'últim cas d'Ebola".

Les ambulàncies serviran al Ministeri de Salut a Conakri per traslladar els casos sospitosos d'Ebola i portar aquestes persones als centres de tractament de l'Ebola a la capital i a la resta del país, en zones forestals.

A Guinea les instal·lacions sanitàries han arribat al seu límit a causa del brot d'Ebola. En absència de material adequat, moltes víctimes de l'Ebola utilitzen taxis per arribar a l'hospital, amb el consegüent risc per a la resta de passatgers.

Ebola: instal·Lacions sanitÀriEs al límit

Les ambulàncies han estat finançades pel Banc Mundial i l'Organització de la Salut de l'Àfrica Occidental
 
"Des de l'inici, l'enviament de subministraments essencials, una de les nostres majors operacions aèries fins ara, ha estat una part fonamental de la nostra resposta a la crisi de l'Ebola. Aquests subministraments ajuden a protegir els equips sanitaris en terreny i salven vides cada dia", ha dit Manuel Fontaine, Director Regional d'UNICEF per a l'Àfrica occidental i central. 
 
Fins a la data, UNICEF ha portat 1.000 tones de subministraments a Guinea, Libèria i Sierra Leone, que és la major operació aèria de material per a l'Ebola.