Domiz, Iraq: llar de 40.000 refugiats sirians

El camp de refugiats de Domiz, a l'Iraq, es troba a uns 60 quilòmetres de la frontera amb Síria. Va ser construït originalment per allotjar 22.000 persones. Avui dia és la llar de 40.000 refugiats sirians.

A Domiz les instal · lacions d'aigua, sanejament i higiene són molt deficients, fet que augmenta el risc que el campament es converteixi en terreny fèrtil per a la propagació d'alguna malaltia. Amb la finalitat d'evitar un possible brot de xarampió i altres malalties, UNICEF ha incrementat les campanyes de vacunació en Domiz i a tota la regió.

EL CONSTANT èXODe SIRIà AUgMENTA EL RISc DE malaltia

Sense un final a la vista per a la crisi siriana, cada vegada més refugiats creuaran les fronteres cap als països veïns. Molts d'ells arribaran sense estar immunitzats, com a resultat de la interrupció dels serveis de salut al seu país. Això no nomésaugmentarà el risc d'infecció, sinó que també situarà a les comunitats d'acollida i la població del campament en greu risc, especialment els infants. UNICEF està treballant al costat dels seus aliats en immunització per protegir els nens.

IRAQ NO DISPOsa DE SUFICIENTS RECURSOS

Pel que fa als serveis bàsics de salut, l'Iraq té una de les taxes de mortalitat neonatal més altes i una de les taxes de cobertura més baixes de vacunació. La situació s'agreuja encara més pel continu desplaçament de 1,2 milions d'iraquians causat pels disturbis al país.

Amb més de 150.000 refugiats sirians que busquen refugi en les comunitats d'acollida i els campaments al llarg de la frontera,l'ajuda dels organismes internacionals és ara més important que mai. La campanya de vacunació actual és un bon exemple de com UNICEF està intensificant els seus esforços per ajudar.