Crisi a Síria: augmenten les necessitats dels infants

UNICEF està treballant per cobrir les necessitats sanitàries i nutricionals del voltant 1,3 milions d'infants afectats per la crisi a Síria, incloent-hi els que estan al país i els que han fugit a països veïns. Com a part d'aquest treball que es realitza a nivell regional, milers de nens sirians estan sent monitoritzats per prevenir nous casos de desnutrició.

El seguiment nutricional s'està duent a terme alcampament de refugiats de Za'atari, al nord de Jordània, de manera paral · lela a una campanya de vacunació setmanal. UNICEF i el Ministeri de Sanitat, en col · laboració amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i agències aliades, també llançaran a gran escala una campanya de vacunació contra la poliomielitis i el xarampió que pretén arribar a més de 100.000 nens en Za'atari , centres de trànsit propers i comunitats del nord de Jordània que allotgin refugiats.

“eLs infants són més vulnerables a brots de malaties i a la desnutrició”

"El conflicte ha interromput els serveis sanitaris a tot Síria, de manera que la majoria dels infants refugiats i les seves famílies no han tingut accés a vacunacions rutinàries ni a altres serveis sanitaris bàsics" afirma Mahendra Sheth, Responsable Regional de Salut de UNICEF a Orient mitjà. "Aquest treball és vital perquè durant una crisi els infants són més vulnerables a brots de malalties i a la desnutrició, especialment els nens que viuen en campaments com el de Za'atari."
 
Enmig d'unes condicions extremadament difícils, UNICEF i els seus aliats locals també estan donant suport a les famílies allotjades en escoles de Damasc, subministrant atenció mèdica. Es van a preparar vuit equips mèdics mòbils per arribar a unes 175.000 persones en moltes de les zones més afectades pel conflicte actual a Aleppo,Damasc, Dara'a,Hama i Homs. Es van a intensificar també els controls ràpids que tenen com a objectiu monitoritzar la situació nutricional dels infants que viuen a Damasc i en zones rurals d'aquesta ciutat.
 
També s'està vacunant i monitoritzant l'estat nutricional de nens menors de cinc anys al Líban, on hi ha 40.000 refugiats, i l'Iraq, on es troben uns 15.000.
 
"Estan augmentant les necessitats sanitàries i nutricionals dels infants sirians que es troben a tota la regió, de manera que hem d'actuar ara per assegurar-nos que reben protecció", afirma la directora Regional d'UNICEF per al Pròxim Orient i el Nord d'Àfrica, Maria Calivis.
 
UNICEF ha sol · licitat a la comunitat internacional més fons per als programes d'emergència relacionats amb l'accés a aigua, sanejament, educació, salut i nutrició, amb els quals s'està donant suport a desenes de milers d'infants sirians i les seves famílies, tant a Síria com a països veïns.