Crisi i drets humans

El dijous 13 de desembre es va celebrar la trobada Advocacia, Crisi i Drets Humans, que va reunir a organitzacions i representants d'organismes de l'advocacia per debatre la situació dels drets humans en el context de crisi actual.

El president del consell general de l'advocacia espanyola, Carlos Carnicer, i la defensora del poble, Soledad Becerril van ser els encarregats d'obrir l'esdeveniment en el qual va intervenir la directora executiva d'UNICEF Espanya, Paloma Escudero, a la mesaCrisi i drets humans a Espanya .

Paloma Escudero va assenyalar que "no podem permetre que els ajustaments recaiguin sobre les esquenes dels més vulnerables", recordant les paraules pronunciades pel secretari general de Nacions Unides, Ban Ki-moon.

"Ara estem demanant a les institucions que no es prenguin mesures sense que abans s'hagi tingut en compte l'impacte que tindran sobre la infància. Les mesures ja han estat suggerides pel Comitè sobre els Drets de l'Infant en el seu últim informe sobre Espanya. La recuperació de la crisi la farem entre tots", va afegir.

En aquesta mesa van participar també Esteban Beltrán, director d'Amnistia Internacional, Sebastián Mora, secretari general de Càritas, Ana Sastre, delegada de Drets Humans de Cermi i la va moderar Jesús López-Medel, expresident de la Comissió de Drets Humans de l'OSCE, advocat del Estat i patró de la Fundació de l'Advocacia Espanyola.

Per a Esteban Beltrán: "la història de la crisi econòmica és la història de la indefensió de la gent. Els serveis socials es proporcionen i es poden treure, els drets humans no, perquè pertanyen a la gent ".

En aquest sentit, Sebastián Mora, secretari general de Càritas, ha advocat per "l'enfocament de drets", que ens porta a reconèixer que el que s'està desdibuixant és la frontera de la dignitat humana. S'està colonitzant l'imaginari social que sustenta que és possible i desitjable que hi hagi persones amb menor dignitat que altres".

La trobada també va comptar amb la participació de Juan Antonio Cremades, presidente honorífico de la UIA; Aldo Bulgarelli, vicepresident segon del CCBE; Javier Diago, secretario general de la FBE; Dominique Attias, membre de la Comisión de Relaciones Internacionales de la CNB; Catherine St. Geniest, membre de la junta de govern del col·legi d'advocats de París; Almudena Bernabéu, advocada i vicepresidenta de la Asociación pro Derechos Humanos a Espanya; Mariano Durán, president de la comissió de relacions internacionals del Consejo General de la Abogacía Española a la mesa Abogacía, Crisis y Derechos Humanos, moderada per Antonio Garrigues Walker, president de Garrigues Abogados.