Crisi a Gaza: els infants s'enduen la pitjor part de la violència

Més de 2.744 infants palestins i almenys sis nens israelians han resultat ferits en un conflicte marcat per la violència indiscriminada i la manca de respecte per les pauses humanitàries
 
408 infants han mort a Gaza, gairebé el 70% menors de 12 anys. 
 
La violència s'ha desplaçat a milers de famílies dins de Gaza, inclosos 242.000 infants.
 
Molts han buscat refugi en escoles dirigides per l'ONU que operen com albergs. 89 escoles dirigides per l'ONU a Gaza i dues escoles a Israel han estat atacades.
 

Crisi a Gaza: 1,5 milions de persones sense accés a aigua potable

L'accés a l'aigua i al sanejament són ara preocupacions vitals, arran de l'atac a l'única central elèctrica de Gaza. La manca d'aigua potable augmenta el risc de malalties transmeses per l'aigua, i els casos de diarrea entre els infants ara han augmentat. 
 
Les temperatures segueixen elevant a Gaza i els nens tenen dificultats per trobar aigua, 1,5 milions de persones es troben sense accés segur a l'aigua potable, segons denuncia UNICEF Palestina. 
 
Després de setmanes de violència, els nens mostren símptomes de creixent angoixa, com malsons, s'orinen al llit i s'aferren als seus pares. UNICEF estima que almenys 373.000 nens necessitaran suport psicològic per lluitar amb el trauma.
 

Crisi a Gaza: com respon UNICEF

  • Aigua i sanejament: UNICEF ha instal·lat 3 punts d'aigua comunitaris i ha començat a distribuir 6.000 kits d'higiene i 6.000 bidons d'aigua a les persones desplaçades que viuen a les escoles públiques. UNICEF també està facilitant la reparació de la infraestructura de l'aigua
  • Salut: UNICEF està proporcionant equipament per hospitals i subministraments mèdics, incloent-hi vacunes i medicaments pediàtrics essencials. 
  • Protecció de la infància: Els equips d'emergència han arribat a més de 3.000 nens amb suport emocional i psicològic, i una línia telefònica de protecció que ha respost a 1.277 trucades, 377 d'elles d'infants.
  •