Crisi de Síria: superar el trauma mitjançant el joc

En un refugi de famílies desplaçades a la ciutat siriana d'Homs, els infants s'obliden per un moment dels horrors de la guerra. El joc, les activitats lúdiques i les rialles els recorden que segueixen tenint ganes de viure.

El director executiu d'UNICEF, Anthony Lake, va visitar el refugi i va destacar la importància d'aquests programes recreatius i educatius.

"Alguns dels infants han patit traumes terribles, han presenciat coses que un nen mai hauria de veure. I si no reben atenció en llocs com aquest on pots sentir-los riure fins i tot quan pateixen en el seu interior, no podran recuperar-se dels seus traumes", explica l'Anthony Lake.

"Si no superem això, la propera generació de nens sirians pot reproduir els mateixos odis, quan es faci adulta".

UNICEF calcula que 2 milions de nensnecessiten suport psicològic a causa la terrible situació que estan vivint a Síria.
 
Aquest refugi era una escola i està enmig d'un veïnat bombardejat durament. Ara, però, es reuneixen en aquest espai on no hi ha cabuda per al setge i laviolència constant que han patit durant gairebé dos anys.
 
"He parlat amb una nena petita que em va explicar que escrivia un diari durant aquesta terrible experiència. Li vaig preguntar si seguia escrivint i em va dir que l'havia destruït perquè no volia recordar el que havia passat", recorda Lake.
 
S'estima que 1 milió d'infants sirians viuen en situació de setge o en àrees del país amb difícil accés per la intensa violència. UNICEF està fent tot el possible per alleujar aquesta situació.
 
"Estem tractant d'aconseguir més subministraments mèdics, més menjar, etc. Vam aconseguir alguns progressos, comvacunar contra la poliomielitis a més de 2 milions de nens al mes, en els últims mesos", explica Lake.
 
Però queda molt per fer. "Espero que el món es sensibilitzi i que els diplomàtics aconsegueixin posar-se d' acord i tractin de posar fi a aquesta terrible catàstrofe aquí a Síria".
 

Crisi de SíRIA: les cicatrius de la guerra

Tres anys de guerra han deixat cicatriusprofundes en els 5,5 milions de nens sirians que pateixen les conseqüències. 
 
Tota una generació d'infants està en risc. Dins de Síria hi ha 4,3 milions de nens afectats i gairebé 3 milions s'han vist obligats aabandonar els seus estudis.
 
Ja hi ha més de 1,2 milions de nens refugiatsi aquesta xifra puja cada dia. Als països d'acollida hi ha entre400.000 i 500.000 infants que no van a l'escola
 
Els camps de refugiats i lescomunitats d'acollida estan desbordades i tenen unaccés limitat a aigua potable, aaliments nutritius o a oportunitats d'aprenentatge.
 
El conflicte ha deixat a 11,5 milions de persones afectades dins i fora del país. 
 
Per això seguim demanant a la comunitat internacional el final del conflicte, perquè els nens de Síria deixin de patir l'horror i la barbàrie. Si vols unir-te, pots signar aquí.