Crisi de Síria: recollida de signatures per aturar el patiment dels infants

Mentre elconflicte de Síria s'acosta al seu quart any, UNICEF, ACNUR, Mercy Corps, Save the Children i World Vision fan una crida  urgent als ciutadans perquè alcin la veu amb indignació davant l'impacte devastador de la crisi en la infància i les alarmants conseqüències en una generació sencera.
 
Prop de 5,5 millones de nens estan patint dins i fora de Síria las terribles conseqüències d'aquest conflicte. Les cinc organitzacions adverteixen que si no s'acaba
l' horror implacable i el patiment dels nens i no s'augmenta la inversió en el seu educació i la seva protecció, Síria i la regió podrien perdre una generació sencera.
 
UNICEF Comitè Espanyol demana a la societat que s'uneixi a la recollida de signatures a través http://www.unicef.es/cat/generacionsiria . Aquestes signatures, s'uniran a la petició internacional de les cinc organitzacions, dirigida a tots aquells que tenen la responsabilitat i la capacitat d'acabar amb el patiment de la infància de Síria.
 
 

AConseguir un milió de signatures abans del 15 de marÇ

L'objectiu d'aquesta petició internacional és sumar almenys un milió de veus de suport abans que la guerra de Síria arribi al  final del seu tercer any, el proper 15 de març. La crida a l'acció subtralla la importància de trencar el cercle de la violència i proporcionar a la infància i la juventut el suport que necessiten per jugar un paper constructiu en la pau i l'estabilitat futures de Síria i la regió.
 
La petició recull aquestes cinc demandes: 
  •  El final de la violència contra els nens de Síria. Tots els implicats en el conflicte han de respectar plenament les lleis humanitàries, posar fi al reclutament de nens, i comprometre's en una resolució pacífica d'aquest conflicte.
  •  El final del bloqueig a l'assistència humanitària. S'ha de permertre a les organitzacions humanitàries que puguin arribar amb garanties de seguretat a  tots aquells que estan patint.
  • El final dels atacs a traballadors i a infraestructures humanitàries, especialment escoles i hospitals.
  • Un compromís renovat per a la reconciliació i la tolerància - liderat per totes les comunitats afectades pel el conflicte i  involucrant als nens i  els joves.
  • Més inversió en educació i protecció psicològica de tots els nens afectats per el conflicte. Els nens necessiten ajuda per recuperar-se dels traumes als quals s'han enfrontat i adquirir les habilitats que necessitaran per ajudar a reconstruir el seu país i enfortir l'estabilitat de la regió.
Suma't a aquesta petició per acabar amb el patiment  dels nens siris.