Crisi de Síria: "L'Adnan sempre està espantat, especialment a la nit”

L'Adnan, de 4 anys, mai oblidarà els dos minuts en què tot el seu món es va capgirar. Les flames que van destruir la seva llar a Síria li van cremar el cos i la cara. Aquest nen va perdre la capacitat de parlar, i només ara està començant a aprendre les seves primeres paraules de nou.

La seva casa a Hama, a l'oest de Síria, va ser tocada per un coet, els pares de l'Adnan no van aconseguir treure el seu fill d'allà a temps. "Ell no es va quedar molt temps en el foc. No més de dos minuts. Però el foc era molt fort ", recorda el seu pare.

l'Adnan tem el món exterior
Amb una mirada de cansament, de desesperació i de profunda tristesa, la mare de l'Adnan descriu la manera com el nen està psicològicament afectat en la seva vida quotidiana pel xoc que va patir.
 
"Plora tota la nit i té por de tot, es desespera quan el seu pare o jo li deixem per un segon", explica. Cada vegada que algú de fora de la família s'apropa a ell, se sent amenaçat.
 
"En general, els nens estan tranquils", diu el pare de l'Adnan, tot i que "quan escolten el so d'un avió o un cotxe tenen por", afegeix. Però ara, a poc a poc, s'estan començant a adaptar i a sentir-se més segurs. "Excepte l'Adnan, que està constantment espantat, especialment a la nit", explica el seu pare.
 
La família de l'Adnan es va refugiar en una tenda de campanya improvisada al Líban. La família està vivint en condicions extremadament difícils, fet que agreuja el trauma de l'Adnan. El dolor va més enllà de les seves cremades i inclou la fam, el fred, i la manca de cobertura de les seves necessitats bàsiques. A causa de que els seus pares no s'ho poden permetre, l'Adnan no està seguint cap tractament per recuperar-se de les seves ferides físiques.
 
UNICEF treballa en protecció
Al Líban, UNICEF està abordant tant els efectes immediats, com els efectes a llarg termini, de les atrocitats que han patit els infants sirians. UNICEF ha establert 37 Espais Amics de la Infància i una furgoneta mòbil que arriba a nou comunitats.
 
Aquesta iniciativa té com a objectiu oferir als infants unaàmplia gamma d'activitats psicosocials (de les quals actualment se'n beneficien 17.062 infants) per alleujar el dolor, i ajudar-los a superar l'estrès que han patit.