Crisi de Síria: els rostres de la guerra

Infants ferits, infants jugant a matar, infants al costat d'homes armats, infants asseguts en pupitres d'escoles destruïdes. Nens que han vist la seva infància truncada.

Són els nens que pateixen la guerra de Síria. Són testimonis i víctimes de l'horror i labarbàrie.

Nens com la Dania, d'11 anys. Jugava al carrer quan la va ferir lametralla d'una bomba. Els seus germans, en Zaid, de 2 anys, i la Fàtima, de 6, en van ser testimonis. Va poder tornar a casa després d'estar a l'hospital. Un hospital que va ser destruït mesos després.

Ella és el rostre de la guerra a Síria. La sevamirada ens transmet la por d'una nena petita que ha estat ferida per la desraó de la guerra. Els seus ulls ens remouen per dins i ensdemanen actuar per uns infants que no estan vivint com a nens.

No hi ha un nen sirià que no s'hagi topat amb la violència i la destrucció. No tenen accés atractaments mèdics. No van a l'escola. Viuen una vida que no es correspon amb la d'un nen.

Milions d'infants innocents estanpatint, estan traumatitzats. Són la imatge del dolor.

No volem que segueixin patint l'horror i la barbàrie. No ho podem tolerar. Per això demanem la teva signatura. Perquè entre tots volem convèncer la comunitat internacional perquè acabin amb aquestpatiment.

La fotografia de la Dania ha rebut avui el Premi de Fotografia UNICEF l'any 2013 juntament amb altres imatges. Totes elles van ser preses a Alep pel fotògraf suec Niclas Hammarström per reflectir els gairebé 3 anys de guerra civil i el seu impacte en les famílies sirianes. L'autor va estar segrestat a Síria entre novembre del 2013 i gener del 2014.