Crisi de Síria: campanya contra el brot de pòlio

Gairebé 10 milions d'infants d'Orient Mitjà seran vacunats contra la pòlio aquest mes. Els primers seran els d'Egipte, l'Iraq, Jordània i Síria.

Després d'aquesta campanya de vacunació massivacomençarà una altra al Líban. L'objectiu és tallar la reimportació del pòliovirus salvatge d'origen pakistanès a Síria. El 28 d'octubre del 2013 el Ministeri de Salut de Síria va anunciar que la pòlio havia tornat al país per primera vegada en gairebé 15 anys.

"Necessitem posar dues gotes de la vacunacontra la poliomielitis a la boca de tots els nensmenors de cinc anys, independentment de la seva història prèvia de vacunació, cada vegada que hi ha una campanya", afirma en Khouzama al-Rashid, empleat mèdic d'un centre de salut a Damasc rural, Síria. "Si podem fer això, el virus no podrà infectar ni un sol nen, i podrem posar fi a aquestamalaltia".

Des que es va detectar el brot de poliomielitis s'han realitzat tres rondes de vacunació a Síria. Set països de l'Orient Mitjà tenen previst vacunar més de 22 milions d'infants en diferents moments durant sis mesos. És el pla de vacunació més gran mai coordinat a la regió.

"Vacunar tants nens en diferents països és una tasca enorme", explica la Maria Calivis, directora regional d'UNICEF per a l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica. Però és "l'única manera de garantir que els infants de la regió estan adequadament protegits contra aquesta terrible malaltia."

La seguretat dels nens en tot l'Orient Mitjà depèn "que siguem capaços de posar fi a la pòlio a Síria, perquè la pòlio no respecta fronteres", segons l'Ala Alwan, director regional de l'Organització Mundial de la Salut per a la Mediterrània Oriental.

Crisi de Síria: cal protegir els infants

Des de desembre del 2013 s'ha vacunat contra la poliomielitis a 2,7 milions d'infants dins de Síria. L'accés de tots els nens a serveis de salut és una de les prioritats d'UNICEF, així com l'accés a l'educació i la protecció dels infants afectats pel conflicte. 

 
Per això UNICEF i altres organitzacions han alçat la seva veu pels infants de Síria per demanar a la comunitat internacional lafi de la violència contra els nens, el desbloqueig de l'ajuda humanitària i la fi dels atacs contra treballadors i instal·lacions humanitàries. 
 
També demanem més inversió en educació i protecció perquè els nens puguin superar el trauma de gairebé 3 anys de guerra i violència. 
 
Si tu també vols sumar-te a la nostra peticiópots fer-ho signant aquí.