Crisi de Síria: ajuda per als infants desplaçats a Anbar

UNICEF ha distribuït subministraments d'emergència per als infants i dones que es troben desplaçats a causa de la violència a la província d'Anbar (Iraq). És el tercer enviament d'ajuda humanitària, que forma part d'una resposta conjunta en col·laboració amb l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) i l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM).

Més de 40.000 infants necessiten suport urgent . Estan en zones d'accés restringit. "És imprescindible distribuir subministraments essencials. Béns i articles per teniraigua potable i segura, higiene,nutrició adequada i cures mèdiques per als més vulnerables, i evitar així una tragèdia més gran", ha dit Marzio Babille, representant d'UNICEF a l'Iraq.

La violència que es viu a la província d'Anbarha desplaçat a més de 62.000 famílies des de principi d'any. Milers de famílies més estan afectades. A Fallujah, Ramadi i als voltants la seguretat, les infraestructures i els serveis bàsics es deterioren contínuament.

Per això els infants vulnerables i les seves famílies afronten ara problemes greus:reserves baixes d'aliments, un accés pobre a aigua segura o nivells de sanejament perillós. A més s'enfronten a la suspensió de les classes i a un accés limitat a serveis de salut.

UNICEF té com a prioritat en aquesta àrea el suport a les autoritats per distribuir ajuda als nens i dones afectats per la violència d'Anbar. Cal, explica Babille, "uncorredor humanitari estable i segur".

Crisi de Síria: una resposta per als desplaçats

Fins ara UNICEF i els seus aliats han distribuït prop de500 tones d'ajuda a 90.000 dones i infants afectats. Entre aquests articles essencials hi ha sabó, pastilles per purificar aigua, mantes i kits d'higiene per a nadons.

Unes altres 300 tones d'articles es distribuiran aquesta setmana.

Les persones desplaçades es troben enescoles, mesquites i instituts. Per millorar la seva situació UNICEF ha transportat 96.000 litres d'aigua potable per dia. També s'han instal·lat latrines i tancs per emmagatzemar aigua, i s'han distribuït productes i tractaments per poder purificar-la.

Des de l'inici del conflicte de Síria, més de 2,6 milions de persones han fugit als països veïns. A l'Iraq hi ha 217.000 persones refugiades que, com els afectats d'Anbar, necessiten una resposta urgent.