Crisi de Síria: 500 infants i dones evacuats d'Homs

Almenys 500 infants i dones es troben en el grup de civils que han estat evacuats de l'assetjada ciutat vella d'Homs, a Síria, durant l'operació humanitària duta a terme per les Nacions Unides i la Mitja Lluna Roja Àrab Síria en els últims dies.

Responsables d'UNICEF sobre el terreny van assenyalar que els infants estaven terroritzats, dèbils i demacrats.

Les seves mares estaven ansioses i moltes ploraven , tot el que volien era que els seus fills arribessin segurs. Entre els evacuats hi havia també unes 20 dones embarassades.

Aquests responsables van acompanyar els nens fins a una zona segura per garantir que no fossin separats de les seves famílies. A més, se'ls van proporcionar suplements nutricionals en arribar al centre d'acollida.

Un total de 380 infants van ser vacunats contra la pòliomielitis, la DPT (diftèria, tos ferina i tètanus), l'hepatitis B, el xarampió i altres malalties prevenibles.

Mentre l'accés a algunes localitats a Homs ha estat extremadament difícil, el Fons de Població de Nacions Unides (UNFPA) ha aconseguit lliurar aliments satisfactòriament per al voltant de 687.000 persones a Homs.

Abans que comencés l'operació humanitària, UNICEF va estimar que hi havia més de 1.000 infants atrapats a Homs.

El coordinador de l'assistència humanitària de l'ONU a Síria, en Yacoub El Hillo, va donar la benvinguda a aquesta notícia, "que serà un precedent esperançador per a l'accés humanitari a les comunitats assetjades de Síria", mentre supervisava l'operació a la part vella de la ciutat d'Homs.

Alhora, UNICEF segueix summament preocupat per la sort dels infants que continuen atrapats a Homs i altres comunitats assetjades per tota Síria.

"Aquest és un gran avanç, però només és el començament (...) Seguim molt preocupats per la sort dels nens que encara estan atrapats a Homs i en altres comunitats assetjades a tot Síria . Les parts en el conflicte han de protegir els nens, respectar les pauses humanitàries i acatar els principis de dret internacional humanitari per facilitar el lliurament d'assistència humanitària als qui la necessiten desesperadament", va dir el representant d'UNICEF Síria, en Youssouf Abdel Khelil.

 

 

CRISI DE SíRIA: ACCéS HUMANITARI

L'operació de Nacions Unidesper assistir els civils que desitgessin deixar la ciutat d'Homs va començar el 7 de febrer. Gràcies a l'acord establert entre Govern i oposició, l'ajuda humanitària ha arribat a les zones assetjades. El primer grup de civils evacuats va ser acompanyat per personal de les Nacions Unides i de la Mitja Lluna Roja Àrab Síria. 
 
Un d'aquests homes, terroritzat, assegurava: "Fa fred, molt fred. Sap quants pantalons porto? En porto quatre. Miri les mans, he menjat farigola i oli. Sap quina és la forma moderna de menjar? Ficar la cullera a l'oli, ficar-hi la farigola i menjar". 
 
En total, han estat 1.151 els civils evacuatsde la ciutat vella d'Homs.