Crisi de Líbia: UNICEF treballa per protegir els infants en la frontera

Cada vegada més famílies estan arribant a la frontera com a conseqüència de la crisi de Líbia.  Per a UNICEF, les prioritats són proporcionar accés a aigua i sanejament, enviar subministrament i protegir els infants.

UNICEF ha desplegat un equip de psicòlegs para donar suport a les famílies i assegurar que reben l’atenció que necessiten.

També ha instal·lat latrines i dutxes per contribuir a millorar les condicions d’higiene al campament i evitar la propagació de malalties.

Paral·lelament, s’estan distribuint també equips d’higiene per a la població del campament i s’està contribuint a la recollida d’escombreries a la frontera.

La importància de protegir als infants

Saida, originària de Somàlia, va arribar al campament de Choucha, a la frontera de Tunísia i Líbia, el 8 de març.  Encara que només té 6 anys, està acostumada a viure com a una refugiada.

Saida va néixer a Somàlia, però quan tenia amb prou feines vuit mesos d’edat, la seva mare Samia i el seu pare Said van decidir traslladar-se a Jartum, Sudan, a buscar feina.  Dos anys després, la família estava novament de tornada a Líbia.Saida i la seva família es van quedar a Líbia fins fa dos dies, després que la por i la violència es fessin insuportables. Saida no sap quan tornarà a veure els seus amics de Líbia. Però sí sap on vol anar: “Vull anar a qualsevol lloc amb mar. Quan arribi, jugaré i aniré a l’escola”.  Quan creixi, vull ser metge, per “comprar un gran avió per al meu pare i una casa per a la meva mare”.  Mentrestant, Saida passa els dies al campament jugant amb el seu nou amic i conciutadà somali, Abdel-Kader.