Cicló a Vanuatu: arriben subministraments vitals d'aigua, higiene i sanejament

Les necessitats més immediates dels 60.000 infants afectats pel cicló tropical "Pam" a Vanuatu són l'accés a aigua, higiene i sanejament adequats, juntament amb l'aliment i el refugi.

 
Per això, des d'UNICEF, en estreta col·laboració amb el Govern i els seusaliats en el sector d'Aigua i Sanejament, estem treballant en els desafiaments logístics, de comunicació i de subministrament, per arribar sobretot a les comunitats i als centres d'evacuació de lesprovíncies de Shefa i Tafea, on el 60% de la població no té accés a aigua potable.
 
Com a resposta immediata, UNICEF va lliurar subministraments d'aigua i sanejament (contenidors d'aigua, pastilles potabilitzadores i pastilles de sabó) al govern provincial de Tanna, que ja s'estan distribuint per beneficiar a més de 5.000 nens.
 
A més, hi ha preparats més articles per valor d'uns 700.000 dòlars (uns 655.500 euros) per ajudar 70.000 persones més. UNICEF també donarà suport als aliats d'aigua i sanejament amb generadors, combustible i transport d'aigua.
 
"Milers de famílies afectades no tenen accés a aigua a causa de la manca d'electricitat perquè funcioni el subministrament d'aigua per canonades, les aigües subterrànies contaminades i la destrucció de lesinfraestructures per recollir l'aigua de pluja", ha afirmat la representant d'UNICEF Pacífic, Karen Allen.
 
"Per a nosaltres és fonamental poder proporcionaraigua potable als infants vulnerables i les seves famílies. L'aigua és un recurs vital per als nens en aquest moment difícil i estem fent tot el que podem per respondre a aquesta necessitat urgent", ha afegit.
 

CICLÓ "PAM" a VANUATU: RISc DE malalties

De fet, si no es proporcionen ràpidament uns serveis adequats d'aigua i sanejament als nens i les seves famílies, el risc dediarrea, còlera i altresbrots de malalties és altíssim.
 
Com a líder global del sector d'Aigua i Sanejament, UNICEF està donant suport al Departament de Geologia, Mines i Recursos Hídrics amb avaluacions sobre el terreny, priorització de necessitats humanitàries, distribució de subministraments, reconnexió de serveis en centres d'evacuació i comunitats, i lacoordinació total de la resposta.
 
Si pots, ajuda els infants atrapats en emergències.