Cada vegada hi ha més pobresa infantil a Espanya

Por Gabriel González-Bueno Uribe, Responsable de Polítiques d'Infància  d'UNICEF España

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) va publicar ahir les dades provisionals de l'Enquesta de Condicions de Vida de 2011, que mesura, entre altres coses, el nivell de risc de pobresa de la població.

Les dades de pobresa per als menors de 16 anys són especialment cridaners, i així ho remarca el mateix INE en la seva nota de premsa.

Els infants són el grup d'edat que més percentatge de pobresa pateix, el 26% (davant el 20% dels adults és edat de treballar i el 21% dels majors de 65 anys), i la seva exposició a la pobresa ha crescut sensiblement més, des de 2009, que la del total de la població.

Aquestes dades, per desgràcia, confirmen que la crisi econòmica s'està acarnissant especialment en les llars amb infants i, que els efectes de la desocupació i dels ajustos pressupostaris de les administracions, estan provocant un especial impacte en la infància.

En les últimes setmanes UNICEF Espanya ha estat traslladant als partits polítics la proposta que incloguin en els seus programes electorals la formulació i posada en pràctica d'un Pla nacional contra la pobresa infantil. A la vista de l'evolució de les dades estadístiques, aquesta proposta es fa cada vegada més ineludible si volem veure'ns com un país que té cura del benestar de la seva infància i fa una aposta real pel seu futur.