Brot d'Ebola: què conté un kit de protecció?

El brot d'Ebola continua cobrant-se vides a l'Àfrica Occidental.
 
La magnitud de la crisi és única i les seves conseqüències en els infants són nefastes i de gran abast. 
 
Els països afectats per l'Ebola (Guinea, Libèria, Nigèria, Senegal i Sierra Leone) han informat de 4.963 casos i 2.453 morts (a 16 de setembre). I el brot segueix estenent-se ràpidament. En els últims 21 dies s'han donat el 47% del nombre total de casos. A Libèria, el nombre de casos gairebé es va duplicar en els últims 21 dies (un total de 2.407 casos des del 16 de setembre). 
 
El nostre esforç a Libèria se centra ara en continuar lliurant subministraments essencials, enviar personal especialista de suport, protegir els països veïns i ajudar les famílies a protegir-se. 
 
Precisament per ajudar les famílies a tractar d'evitar el contagi de l'Ebola, estem repartint kits de protecció de la llar. Aquests kits estan dissenyats per a les famílies que tenen cura dels seus familiars malalts.
 

Ebola: quÈ contÉ un kit de protecció de lA LLAR?

Per aturar la transmissió dins de les llars, els kits proporcionen productes de protecció i desinfecció bàsiques per a les famílies amb membres contagiats pel virus
 
Cada kit conté un polvoritzador desinfectant, 20 bosses d'escombraries vermelles que no s'han de barrejar amb les escombraries comunes, una galleda de tancament hermètic de 20 litres per a deixalles, quatre parells de guants de neteja de cautxú reutilitzables, 100 guants d'un sol ús perquè els familiars puguin fer les cures a la persona malalta, un vestit de protecció per poder apropar-se i ajudar amb el tractament, una màscara quirúrgica, 6 barres de sabó desinfectant de 100 grams, un paquet de clor de 500 grams i una cullera mesuradora. També inclouen galledes perquè les pugui fer servir únicament la persona malalta. 
 
Amb l'ajuda de moltes institucions, organitzacions i persones que han fet donatius hem pogut distribuir 50.000 kits a Libèria. Si vols i pots, tu també pots ajudar-nos a seguir enviant kits de protecció. 
 
Pots fer una donació online o enviar un SMS amb la paraula EBOLA al 38080 per donar 4 euros o EBOLA a 38028 per donar 2 euros amb els quals podrem continuar enviant kits com els que t'hem mostrat a famílies que els necessiten.