Brot de poliomielitis a la República Democràtica del Congo

La República Democràtica del Congo està experimentant un ressorgiment sobtat de la poliomielitis.  Entre gener de 2010 i febrer de 2011 s’han produït 112 casos nous, mentre que en 2009 se’n van detectar tres.

Davant d’aquesta situació, Anthony Lake, Director Executiu d’UNICEF, es troba al país per reunir-se ambalts funcionaris governamentals i visitar els llocs on es porta a terme la lluita contra aquesta malaltia.  Lake està analitzant els progressos realitzats a favor de lasupervivència i protecció de la infància, alhora que avalua els obstacles que queden per superar, gràcies a la inestabilitat al país.  Campanya de vacunació contra la poliomielitis.

Ja estan en marxa els preparatius per vacunar de casa en casa més de 14 milions de nens i nenes abans de final de maig, amb la finalitat de garantir que cap infant es quedi sense protecció.

“Per eradicar la poliomielitis a la República Democràtica del Congo i en altres llocs, necessitem que el govern i els seus aliats es comprometin de manera inequívoca amb la immunització de tots els infants”, va afirmar Anthony Lake. UNICEF farà tot el possible per donar suport als esforços col·lectius a la República Democràtica del Congo per acabar d’una vegada per totes amb aquest virus terrible”.