Brot de polio a la República Democràtica del Congo

La República Democràtica del Congo està experimentant un ressorgiment sobtat de la polio. Entre gener de 2010 i febrer de 2011 s’han produït 112 casos nous, mentre que en 2009 se’n van detectar tres.

Davant d’aquesta situació, Anthony Lake, Director Executiu d’UNICEF, es troba al país per reunir-se ambalts funcionaris governamentals i visitar els llocs on es porta a terme la lluita contra aquesta malaltia.  Lake està analitzant els progressos realitzats a favor de lasupervivència i protecció de la infància, alhora que avalua els obstacles que queden per superar, gràcies a la inestabilitat al país.  Campanya de vacunació contra la polio.

Ja estan en marxa els preparatius per vacunar de casa en casa més de 14 milions de nens abans de final de maig, amb la finalitat de garantir que cap nen es quedi sense protecció.

“Per eradicar la poliomielitis a la República Democràtica del Congo i en altres llocs, necessitem que el govern i els seus aliats es comprometin de manera inequívoca amb la immunització de tots els nens”, va afirmar Anthony Lake. UNICEF farà tot el possible per donar suport als esforços col·lectius a la República Democràtica del Congo per acabar d’una vegada per totes amb aquest virus terrible”.