Els ODS a Catalunya: donar prioritat a la infància per a l’acompliment de l’Agenda 2030

UNICEF Comitè Catalunya presenta l’informe No val a badar. L’Agenda 2030 en clau d’infància a Catalunya

No val a badar - L'agenda 2030 a Catalunya

Des d’UNICEF premem el botó del compte enrere cap al 2030 i l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb el llançament de l’informe No val a badar. L’Agenda 2030 en clau d’infància a Catalunya.
El document analitza els Objectius de Desenvolupament Sostenible des de la perspectiva dels drets dels infants i posa la primera pedra per a l’aterratge de l’Agenda 2030 en clau d’infància a Catalunya.

 

Dels 17 ODS, l’informe n’analitza 7 i, a partir del diagnòstic de la situació de la infància i l’adolescència a Catalunya i de les fites de l’Agenda 2030, proposa mesures i indicadors per avançar en la seva consecució.
El document interpel·la les administracions perquè adoptin els ODS com a guia de les polítiques i emprenguin accions que assegurin assolir-los a temps. L’Agenda 2030 és una oportunitat per incidir en els drets i el benestar de tots els infants de Catalunya, sobretot aquells en una situació més vulnerable.

 

Dels 7 ODS estudiats per UNICEF Comitè Catalunya, 3 d’ells conciten especial preocupació i demanden atenció prioritària i l’activació de mesures efectives com:

  1. La lluita contra la pobresa i la desigualtat infantil.
  2. La promoció d’una educació de qualitat.
  3. Combatre qualsevol tipus de violència contra els infants.

 

ODS Catalunya: #objectiu2030

El 2030 és a tocar, per la qual cosa, si volem arribar a acomplir els ODS, no val a badar.
Per aquest motiu és clau invertir més en els infants, especialment en aquells nens, nenes i adolescents més vulnerables i avançar cap a unes institucions que involucrin la infància tant en el procés de definició com en el d’implementació de les polítiques públiques. L’estratègia s’ha de dur a terme de forma transversal i cooperativa entre totes les administracions i la ciutadania i cal comptar especialment amb els infants.

 

Coincidint amb la presentació de l’informe, des d’UNICEF Comitè Catalunya hem llançat una campanya a les xarxes socials, amb el hashtag #objectiu2030, per donar a conèixer l’Agenda 2030 i alertar del fet que cal treballar cap al seu acompliment.

 

Descarrega l’informe