4 estratègies per acabar amb el treball infantil

El treball infantil segueix sent una de les violacions més greus dels drets dels infants. A dia d'avui, encara hi ha 168 milions de nens i nenes al món que treballen, fet que posa en risc el seu desenvolupament físic, mental i social.

Són especialment preocupants les pitjors formes de treball infantil, entre les quals es troba la utilització de nens com a esclaus, l'explotació sexual, el tràfic d'infants o el reclutament de nens soldat.

Coincidint amb el Dia Mundial contra el Treball Infantil, la nostra companya Amanda Martín, especialista de protecció de l'oficina d'UNICEF a Perú, s'ha passat per la nostra seu a Madrid per explicar-nos la tasca que desenvolupa al país andí.

TReball INFANTIL: EL 18% DELS infantS al PERÚ TReballen

Al Perú, l'estat està fent esforços importants per eradicar el treball infantil. No obstant això, encara el 18% dels nens de menys de 14 anys són víctimes del treball infantil.

En aquest petit vídeo, l'Amanda ens dóna 4 estratègies que són eficients per eliminar el treball infantil:

  1. Reducció dràstica de lapobresa.
  2. Accés a una educació de qualitat i pertinent.
  3. Donar ocupació de qualitat als adults responsables dels nens i de les nenes.
  4. Acabar amb les normes socialsque legitimen el treball infantil.
Per dur a terme aquestes estratègies, UNICEF Perú treballa en estreta col·laboració amb els actors que intervenen en elmercat laboral i la protecció dels drets dels infants. Només implicant totes les parts, s'aconseguirà que el Perú sigui un país lliure de treball infantil.