30 milions d'infants sense tornada a l'escola per conflictes i crisis humanitàries

Mentre els nens espanyols inicien  aquests dies la tan desitjada o no tornada al cole, en molts països del món directament no hi poden anar. Gairebé 30 milions d'infants estan sense escolaritzar en els països afectats per situacions d'emergència o conflicte: aproximadament la meitat de tots els nens sense escolaritzar a tot el món.
 
Les escoles han estat objectius d'atacs i milions de nens desplaçats s'han vist obligats aabandonar les seves llars i els estudis
 
 
  • Libèriai Sierra Leone: les escoles d'educació primària i secundària romandran tancades almenys fins a final d'any pel brot d'Ebola, que afecta més de 3,5 milions de nens. 
  • República Centreafricana: un terç de les escoles han estat tirotejades, incendiades, saquejades o ocupades per grups armats. 
  • Gaza: més de 100 escoles utilitzades com refugis per més de 300.000 desplaçats durant el recent conflicte necessiten ser rehabilitades. 
  • Nigèria: al nord-oest, estudiants i mestres han estat assassinats i segrestats, incloent a més de 200 alumnes que encara no han estat alliberades. 
  • Síria: prop de 3 milions de nens, la meitat de la població escolar del país, no van a classe regularment. 
  • Ucraïna: unes 290 escoles han estat destruïdes o danyades durant els últims combats.
"Poder seguir aprenent dóna una sensació de normalitat que pot ajudar els nens a superar el trauma i és unainversió, no només en els nens, sinó en la fortalesa futura de les seves societats. Sense els coneixements, les habilitats i el suport que l'educació proporciona, com poden aquests nens i joves reconstruir les seves vides i les seves comunitats?", ha dit Josephine Bourne, responsable global de Programes d'Educació d'UNICEF. 
 
Perquè tots els nens segueixin tenint l'oportunitat d'aprendre, fins i tot enmig d'una crisi, UNICEFestà donant suport els sistemes educatius d'emergència amb accions que van des de les aules temporals i espais alternatius d'aprenentatge per a nens desplaçats i refugiats interns, fins al subministrament de milions de quaderns, motxilles i altres materials escolars fonamentals. UNICEF també dóna suport l'educació a distància per als infants que no poden sortir de casa seva i ajudarà a realitzar programes educatius de ràdio per als nens dels països afectats perl'Ebola
 
No obstant això, tot i la importància dels programes d'educació en emergències, aquests no reben prou finançament.