11 d'octubre: Dia Internacional de la Nena

L'11 octubre se celebra el Dia Internacional de la Nena. Aquest any, el dia es centra en la innovació per a l'educació de les nenes. Un ús intel·ligent i creatiu de la tecnologia és una de les vies per superar els obstacles de gènere en l'aprenentatge i el rendiment de les nenes.

Formes creatives d'aconseguir que les nenes vagin a l'escola

Encara que avui dia hi ha més nenes a l'escola primària que mai, 31 milions de nenes en edat escolar primària segueixen sense ana a l'escola. Fins i tot quan les nenes van a l'escola, han de superar importants obstacles que dificulten la seva assistència i el seu aprenentatge continus. La innovació per a l'educació de les nenes té el poder de canviar aquesta situació.
 
En un viatge recent a Madagascar, Katy Perry va visitar una escola primària a Ampihaonana que havia estat reconstruïda per UNICEF després que un cicló la destruís el 2011. Allà, la innovació pren la forma d'aules dissenyades per resistir els pitjors fenòmens climàtics. UNICEF va construir 240 aules per a l'ensenyament primari i quatre per a educació infantil, amb blocs de latrines annexos .
 
A Bangla Desh, la innovació pren la forma d'escoles flotants alimentades per energia solar que serveixen a les comunitats afectades per les inundacions i per l'augment del nivell de l'aigua,perquè les nenes i els nens no hagin de perdre dies d'escola a causa dels desastres naturals relacionats amb el clima.
 
A Sud-àfrica, per tal d'abordar una escassetat de coneixements en les ciències, la tecnologia i l'enginyeria, i per encoratjar que les nenes rendeixin millor en aquests sectors, el programa Techno Girl identifica joves d'escoles sense recursos i els ofereix un sistema de mentors empresarials, així com participar en iniciatives per al foment de les seves capacitats. Aquest sistema de mentors els ajuda a augmentar la seva confiança i vincula les lliçons que reben a les seves escoles amb les aptituds que necessiten per tenir èxit en el món laboral "real".
 
Aquest any el Dia Internacional de la Nena rep el suport de la cantant i compositora Katy Perry .

Cambia la vida de millones de niños en todo el mundo. ¡Hazte socio!

Elige tu aportación mensual

 

¿Sabes que puedes recuperar hasta un 80% de tus aportaciones? Más info

Desgravació fiscal

Deducció i desgravació de donacions a UNICEF

Si has decidit fer-te soci o fer un donatiu puntual a UNICEF t'informem que pots desgravar aquestes donacions de la teva declaració de la renda. Des del gener del 2020 s'han incrementat els tipus de deducció aplicables a les donacions que es facin a favor d'UNICEF Espanya, com a entitat acollida al règim fiscal especial de la Llei 49/2002, de 23 de desembre

Persones físiques (IRPF)Percentatge de deducció
Primers 150€80%
Resta35%
Donacions plurianuals (a la mateixa entitat durant almenys 3 anys) > 150€ *40%
Límit deducció base liquidable10%

*Per import igual o superior, en cada un d'ells, al de l'exercici anterior.

Persones Jurídiques (IS)Percentatge de deducció
Donacions en general35%
Donacions plurianuals (a la mateixa entitat durant almenys 3 anys)*40%
Límit deducció base liquidable10%

*Per import igual o superior, en cada un d'ells, al de l'exercici anterior.

  • Si ets persona física, en l'IRPF corresponent a aquest any podràs deduir el 80% de l'import de les teves quotes i/o donatius íntegres per aportacions de fins a 150 € a l'any. A partir d'aquesta quantitat la deducció serà del 35% o del 40% si portes col·laborant amb nosaltres com a mínim 3 anys seguits, amb un límit del 10% de la base liquidable
  • Si ets persona jurídica, en l'impost de societats podràs deduir el 35% de les teves quotes i/o donatius íntegres. Si portes col·laborant amb nosaltres com a mínim 3 anys seguits la deducció és del 40%, amb un límit del 10% de la base liquidable.
  • Si ets persona física o jurídica no resident a Espanya i obtens rendes al nostre país, tens també un benefici fiscal per l'import dels teves donatius. Pots consultar-ho a www.aeat.es
  • Si vius en una comunitat autònoma subjecta a un règim foral particular o que ha establert deduccions addicionals per donacions a ONG, les deduccions aplicables poden ser diferents.

Recorda que perquè puguem informar l'Agència Tributària de l'import de les teves quotes i donatius és imprescindible que ens hagis facilitat el DNI o NIF i domicili.

Si us plau, si encara no ho has fet, truca'ns al 900 907 500 o escriu-nos a [email protected] o facilita'ns aquestes dades a través de la teva àrea de col·laborador al nostre web: www.unicef.es/acceso.
Si vols ampliar la informació sobre aquests beneficis fiscals, si us plau, consulta la web de l'Agència Tributària: www.aeat.es

Si prefieres, contacta con nosotros en el 900 907 074 de lunes a viernes de 9:00h a 21:30h y sábados de 11:00h a 17:00h | [email protected]

11 d'octubre: Dia Internacional de la Nena