L'aigua, un tresor: exposició per a centres educatius

Una exposició de 10 panells disponible perquè els centres educatius tractin temes relacionats amb l’aigua, el desenvolupament sostenible i els drets de la infància
L'aigua, un tresor: exposició per a centres educatius

Al teu centre educatiu esteu interessats a aprofundir sobre un tema educatiu tan rellevant com l’aigua? Preferiu un enfocament multidisciplinari que permeti poder abordar diferents aspectes científics, culturals i socials que hi estiguin relacionats? El vostre alumnat té inquietuds relacionades amb el desenvolupament sostenible, la crisi climàtica i el seu impacte sobre els drets? No us perdeu aquesta exposició! Podeu utilitzar-la com a base per a activitats de la campanya de gotes i donar suport al treball d’UNICEF arreu del món en matèria d’aigua, higiene i sanejament. Cada gota compta!

Des del gener de 2021 està disponible aquesta exposició que els centres referents i escoles amigues d'UNICEF poden sol·licitar per dur a terme activitats relacionades amb l'aigua, l'higiene i el sanejament en el marc de la campanya #GotasUNICEF

 

Cada panell tracta un tema diferent relacionat amb l’aigua i el desenvolupament sostenible i permet l’ampliació de la informació disponible per mitjà d’un QR que connecta amb la versió online de l’exposició, en la qual hi ha més activitats disponibles (quiz, imatges interactives, contes, infografies…). Aquesta exposició online també és un recurs educatiu alternatiu per a aquells centres educatius que, a causa de les restriccions derivades de la prevenció de la COVID-19, no puguin albergar l’exposició física.


Tens més detalls sobre aspectes didàctics de l’exposició a la guia descarregable en PDF.

 

Tots els centres referents i escoles amigues d’UNICEF, així com aquells altres que, sense ser-ho, estiguin preparant una activitat #GotesUNICEF en favor dels programes d’aigua, sanejament i higiene d’UNICEF arreu del món.

Els continguts dels panells i de les activitats del web estan indicats per a alumnat de Primària i Secundària, amb diferents nivells de dificultat, segons el cas. Recomanem que l’equip docent revisi les activitats i la guia de l’exposició per poder seleccionar les que millor s’adaptin a cada grup dins d’un centre educatiu.


L’exposició també pot ser una bona oportunitat per mobilitzar les famílies d’estudiants de totes les edats al voltant de l’objectiu comú #GotesUNICEF i els pot oferir pistes per tractar temes relacionats amb l’aigua i el desenvolupament sostenible a casa.
 

Són 10 plafons tipus lona amb suport en forma d’“X”. Les lones s’enrotllen i caben, al costat dels suports, en una bossa amb rodes, que pesa uns 20 kg.


Una vegada instal·lats, cada panell té unes mesures de 70x180 cm, de manera que cal un espai gran perquè la instal·lació garanteixi les distàncies de seguretat durant les visites. Una altra opció és dividir l’exposició, de manera que el recorregut complet involucri diferents zones del centre.


Les lones es poden netejar amb solució hidroalcohòlica sense que les tintes o el material es malmetin.

Com que és una exposició itinerant, que passa per diferents centres, cal demanar-la amb antelació suficient (recomanem un mínim de 3 setmanes), ja que les peticions s’atenen per ordre d’arribada i és possible que, si els terminis són ajustats, l’exposició no estigui disponible. A això cal sumar les precaucions derivades de la situació epidemiològica i la necessitat que poden tenir alguns centres de posar en quarantena els materials uns dies abans d’exposar.

Per sol·licitar-la, pots enviar un e-mail a [email protected] indicant:
    -El nom del centre i la localitat a la qual pertany
    -L’ús que s’espera donar a l’exposició
    -Una proposta de dates

Contestarem la teva sol·licitud i, en cas que la data proposada no estigui disponible, valorarem possibles alternatives.

Sí, l’exposició no té depeses d’enviament ni de cap altre tipus, però es donarà preferència als centres educatius que la utilitzin dins les activitats de la campanya #GotesUNICEF.

Escriu-nos a [email protected] i les contestarem. Gràcies pel teu interès!