UNICEF agraïx l’ajuda dels donants

La confiança depositada per la comunitat internacional i la societat civil en UNICEF com a organisme garant de la protecció de la vida dels infants haitians ha sigut enorme. La resposta de socis i donants ha sigut encomiable des del principi de la catàstrofe. Això inspira el nostre compromís continu de destinar estos fons a salvar i millorar la vida dels infants.

La generositat i la solidaritat amb els xiquets d’Haití ha generat un total de contribucionsde 298.778.549 dòlars. Els fons s’han destinat a aigua, sanejament i higiene, educació, protecció de la infància, salut i nutrició, àrees clau del quefer en emergència d’UNICEF. Els comités nacionals d’UNICEF han reunit més de dos terços d’estos fons (70,4%), per damunt dels governs (25,3%).

Des d’UNICEF continuarem els esforços de recuperació, incloent-hi una millor inversió a fi de millorar l’accés i la qualitat de l’educació i, també, la construcció d’escoles. Així mateix, es donarà suport a la transició cap a opcions sostenibles en l’àmbit de l’aigua i del sanejament, com també a l’enfortiment dels sistemes i l’accés als servicis de salut, nutrició i protecció de la infància.

 Ajuda de la societat espanyola

Donants públics i privats a Espanya s’han mogut per Haití. UNICEF España ha sigut el sisé donant principal a Haití i això ha sigut possible gràcies a la societat espanyola. A més, el Govern d’Espanya és el tercer govern que més fons ha destinat a Haití, per darrere dels Estats Units i del Canadà. 98.000 persones, empreses i altres entitats privades, caixes d’estalvis i administracions autonòmiques i locals han aportat 11,9 milions d’euros a la tasca d’UNICEF.

Les 98.000 donacions privades han sumat més de deu milions d’euros i, a més, hem rebut més d’1,8 milions d’euros d’administracions autonòmiques, ajuntaments i caixes d’estalvis, que reforçaran programes d’UNICEF destinats a Haití.

Cal afegir a estes aportacions els deu milions d’euros que el Ministeri d’Afers Exteriors i de Cooperació ha destinat als programes d’UNICEF a fi de cobrir les necessitats de la infància a Haití i per a projectes de recuperació a llarg termini que garantisquen l’accés dels xiquets haitians a drets tan bàsics com la supervivència, la salut, l’educació i la protecció.

Per tot això,des d’UNICEF España volem agrair-vos l’ajuda i la dedicació. Sense vosaltres no hauria sigut possible dur a terme les tasques d’ajuda humanitària i de reconstrucció d’un país on encara més d’un milió de persones, de les quals uns 380.000 són menors, viuen en campaments de desplaçats.

Pla de acció per al 2011

El manteniment de les accions humanitàries serà essencial per a oferir servicis bàsics, continuar i reforçar les respostes contra el brot de còlera i reforçar les iniciatives en curs per al trasllat i la transició cap a solucions més sostenibles per als desplaçats.

Vegeu l’informeEls infants d’Haití. Un any després: el llarg camí des de l’ajuda fins a la recuperació.