Què fem?

Tots els drets, per a tots els infants, a tot el món

La nostra passió: els drets dels infants

Si hi ha alguna cosa que tenen en comú tots els infants del món, sense excepció, són els seus drets. Hagin nascut on hagin nascut, tinguin el color de pell que tinguin i sigui quina sigui la seva condició econòmica o sexual, tots els nens nenes del món tenen els mateixos drets.

Tot el nostre treball es mou al voltant d'aquesta certesa, que queda reflectida en la Convenció sobre els Drets de l'Infant, i que és la brúixola, no només del nostre dia a dia, sinó de totes les persones que treballen per la infància.

La nostra missió és fer que els drets dels infants siguin una realitat en tots aquells països en què treballem, inclosos els països desenvolupats. Dret a una vida saludable, a una educació de qualitat i a estar protegits contra tot tipus d'abús i violència.

A Espanya, la nostra acció es concentra en la incidència política pels drets de la infància, en l'elaboració d'estudis que ajudin a comprendre millor la situació de la infància en el nostre entorn i en l'educació en drets, promovent un enfocament de drets en les nostres aules i centres educatius.

Per millorar les condicions de vida dels nens i garantir que els drets de la infància es compleixen, centrem les nostres estratègies, programes i accions en:

Els drets dels infants no són alguna cosa secundari, ni complementari, són drets humans. La Convenció sobre els Drets de l'Infant existeix perquè cal aportar una protecció especial a la infància que no ofereix la Carta de Drets Humans. Hi ha drets dels adults que no poden aplicar-se als nens i viceversa.

Els drets de la infància són indivisibles, interdependents i estan vinculats entre ells. Quan en un cas concret hi ha un conflicte de drets, un dret pot anteposar-se a un altre a l'hora de prendre una decisió. Però això no implica que hi hagi drets més importants que altres.

Moltes lleis de protecció de la infància existeixen precisament perquè els països que ratifiquen la Convenció es comprometin a incloure-les en la seva legislació i a posar els mitjans necessaris perquè s'acompleixin. A més, el Comitè dels Drets de l'Infant existeix per vigilar que els països que han subscrit la Convenció la compleixin.

En cap cas. La Convenció sobre els Drets de l'Infant és una cosa molt seriosa i suposa un reconeixement del deure de protegir als menors d'edat d'injustícies greus que poden limitar les seves possibilitats de desenvolupament i que poden causar-los problemes i patiment

El primer que tots podem fer és conèixer-los i difondre'ls. També pots informar-te sobre com defensar-los: quines lleis protegeixen els nens i quines associacions i organitzacions treballen per defensar els drets de la infància. A més, estàs a un click de descobrir les diferents maneres que tens de poder col·laborar amb la tasca d'UNICEF per fer realitat els drets dels infants a tot el món.