Xina: 26.000 infants afectats pel terràtremol

Un total de 26.000 infants, del municipi de Lushan (província de Sichuan, al sud-oest de la Xina), es troben seriosament afectats pel terratrèmol de 7 graus en l'escala de Richter que va assolar la zona el passat dissabte.

Segons les últimes xifres oficials, hi ha més de 190 morts i més de 12.000 ferits. Els equips de salvament del Govern acaben d'arribar a les comunitats remotes afectades pel sisme i es comença a conèixer amb més detall fins on arriba el nivell de devastació.

UNICEF està actuant amb les autoritats xineses per intensificar i accelerar els esforços en matèria de nutrició, higiene isanejament, salut materna i infantil, i protecció i benestar.

Aquest dilluns, amb el suport d'UNICEF Hong Kong, l'organització va assignar 75.000 dòlars (uns 58.000 euros) per aequipament obstètric d'emergència i de salut neonatal als ambulatoris locals.

Algunes de les comunitats damnificades pel sisme també es van veure afectades pel terratrèmol de Wenchuan el 2008. Per això, es tem queels nens puguin reviure el trauma que van patir fa cinc anys.

"El Govern de la Xina està fent un esforç impressionant per atendre les necessitats més urgents en resposta a aquest poderós terratrèmol (...) També estem impressionats pel suport immediat i generós de la societat civil i el sector privat", ha indicat en Gillian Mellsop, la Representant d'UNICEF Xina.

"Els nostres pensaments s'han de centrar sobretot en els infants les vides dels quals s'han vist destrossades. Necessiten el nostre suport urgent i intel · ligent perquè es recuperin dels traumes que han patit", ha afegit.

 

ESPAIS AMIcS DE LA INFàNCIA

UNICEF està treballant amb el Comitè de Treball Nacional del Consell d'Estat per a la Dona i la Infància(NWCCW, per les sigles en anglès) per enfortir els Espais Amics de la Infància que ja estan actuant prop de l'epicentre del terratrèmol.
 
També donarà suport als equips mòbils d'expansió delbenestar infantil a les comunitats veïnes per ajudar a que els infants vulnerables tinguin accés als serveis disponibles.
 
Després del terratrèmol de Wenchuan del 2008, UNICEF i el NWCCW varen establir 40 Espais Amics de la Infància a tota la zona del sisme, incloent-hi dos al municipi de Lushan.
 
Els Espais Amics de la Infància són àmbits on els menors poden aprendre i jugar segurs, per així tenir l'oportunitat de tornar al més aviat possible a la normalitat. En aquests espais, els infants adquireixen aptituds pràctiques per a la vida i reben el suport psicosocial que necessiten. A més, porten a terme activitats lúdiques per superar els traumes causats per les situacions que han hagut de viure amb l'emergència.
 
En col · laboració amb els seus interlocutors governamentals, UNICEF també s'està preparant per donar suport als serveis de salut materna i infantil en 34 ambulatoris locals, a les campanyes d'immunització contra el xarampió, les galteres, la rubèola i l'hepatitis, així com subministrarassistència alimentària, paquets d'higiene i latrines mòbils.