Xile s'enfronta a les conseqüències del terratrèmol

El passat 2 d'abril Xile va patir un terratrèmol de 8,2 graus. 

UNICEF ha establert els primers contactes amb totes les parts per posar en marxa l'avaluació de la situació dels nens a la zona afectada i està coordinant unaresposta humanitària a nivell local.

A més UNICEF està treballant amb el Ministeri de Salut i Educació per distribuir material sobre com actuar en situacions d'emergència, que serà enviat a les zones afectades.

Minuts després del terratrèmol, UNICEF Xile va publicar a les seves xarxes socials material informatiu per orientar les famílies sobre com manejar aquest tipus de situacions. Aquests consells i recomanacions se centren en àrees prioritàries com el sanejament, la salut mental i el suport psicoemocional.

eLs serveis bàsics funcionen de nou

Després del terratrèmol la presidenta xilena, Michelle Bachelet, va declarar l'estat d'excepció per catàstrofe a les regions d'Arica i Parinacota i Tarapacá davant l'alerta de tsunami i la possibilitat de rèpliques.

Dotze hores després del sisme el subministrament elèctric va tornar a les zones afectades i més del 50% dels serveis bàsics es van restablir a Arica i un 30% a Iquique.

A més, els 11 centres hospitalaris evacuats després del sisme van tornar a l'activitatrutinària i les escoles de les zones afectades estan sent avaluades per analitzar els danys.

El sisme va deixar sis morts i un total de 972.457 persones evacuades a tot el país.