UNICEF treballa perquè els infants de Síria puguin tornar a l'escola

Des del passat curs acadèmic, gairebé dos milions d'infants sirians han abandonat les aules. Un milió de nens sirians són ara refugiats i està resultant molt difícil donar-los suport perquè tornin a les escoles.

 

"Per a un país que abans que comencés el conflicte estava a punt d'aconseguir l'educació primària universal, les xifres són alarmants", ha dit Maria Calivis, Directora Regional d'UNICEF a l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica. "Els pares ens diuen que volen que els seus fills continuïn els seus estudis" afegeix Calivis.
 
unicef treballa dins i fora de síria
Tot i que està previst que comencin a reobrir les escoles a Síria i als països veïns en les pròximes setmanes, la tasca de fer que els infants tornin a les aules és enorme.
 
Al Líban, el govern estima que a finals d'aquest any hi haurà prop de 550.000 nens sirians en edat escolar al país, a més dels 300.000 nens libanesos matriculats en el sistema educatiu públic. Tot i així, només el 15 per cent dels infants sirians refugiats estan inscrits en els sistemes formals o informals d'educació.
 
A Jordània, prop de tres quartes parts dels nens sirians en edat escolar no van a l'escola. Dels 30.000 infants en edat escolar que viuen al campament de refugiats de Za'atari, només 15.000 estan matriculats a l'escola.
 
A l'Iraq, nou de cada deu nens refugiats que viuen en comunitats d'acollida no van a l'escola. En les últimes tres setmanes han arribat més de 50.000 nous refugiats a la regió del Kurdistan, la meitat d'ells són infantss que necessiten suport per continuar estudiant.
 
LeS NECESsItAtS NO DEixen d'AUgMENTAR
Els infants s'enfronten a reptes importants per anar a l'escola per diverses raons: l'augment de la violència a Síria, problemes amb l'idioma, dificultats en els accessos, la seguretat, la pobresa i la tensió constant. Davant de tots aquests reptes,UNICEF està duplicant els esforços perquè els infants tornin a les aules de manera segura.
 
A Síria, s'ha posat en marxa un programa d'autoaprenentatge a les llars afectats pel conflicte.
 
Al Líban, s'han instal · lat aules en autobusos que arriben tant a nens libanesos com als refugiats sirians.
 
A Jordània, els imams i líders comunitaris estan ajudant a promoure el retorn a les escoles. A més, s'estan creant aules, contractant professors i distribuint materials de construcció i mobiliari escolar.
 
A l'Iraq, s'estan instal · lant amb rapidesa aules temporals en tendes de campanya per donar cabuda a l'alt nombre de refugiats que segueixen arribant.
 
Qualsevol persona pot col · laborar enviant un missatge de text amb la paraula UNICEF al 28028, o realitzant la seva contribució a través del web: https://www.unicef.es/cat/cooperacio-internacional/donar-ong/fer-donacio/ajuda-urgent-siria
 
Per a més informació sobre el treball d'UNICEF dins de Síria i als països que acullen refugiats, clica aquí.